Zrenjanin će voditi DS-LSV-SVM

Izvor: B92, 04.Jul.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin će voditi DS-LSV-SVM

Zrenjanin -- Predstavnici gradskih odbora DS, LSV i SVM u Zrenjaninu potpisali su koalicioni sporazum o osnovnim principima rada skupštine Zrenjanina.

Oni su izrazili uverenije da će imati potreban broj glasova za konstitusanje skupštine u zakonskom roku.

Predstavnici tih partija izjavili su nakon potpisivanja sporazuma da očekuju da će u petak, kada je zakazana skupštinska sednica, biti formirana vlast u Zrenjaninu i da će tada imati skupštinsku većinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov i član Predsedništva Gradskog odbora DS i predsednik Okružnog odbora te partije rekao je novinarima da je koalicija DS-LSV-SVM prirodna i da očekuje da će u narednom periodu dobro funkcionisati.

Predsednik Gradskog odbora LSV Dejan Čapo rekao da je potpisivanjem sporazuma pokazana odgovornost prema Zrenjaninu i stanovnicima tog grada koji, kako je naveo, ne treba da trpe teret toga što na višim nivoima vlast još nije formirana većina.

Čapo je ukazao da će na skupštinskoj sednici biti formirana većina i nastavljen kontinuitet vlasti u tom gradu.

Predsednik Gradskog odbora SVM u Zrenjaninu Janoš Puškaš naveo je da je ta stranka u proteklom sazivu bila deo vlasti i da potpisanim koalicionim sporazumom želi da i dalje, u istom sastavu, doprinosi interesima gradjana.

Oni medjutim nisu nisu odgovorili novinarima da li se za formiranje skupštinske većine računa i na odbornike Srpske radikalne stranke,

ali su naveli da očekuju da im se pridruže još neki odbornici iz drugih stranaka.

Ulazak u skupštinsku većinu očekuje i juče obelodanjena koalicija oko Srpske napredne stranke "Pokrenimo Zrenjanin" i stranke okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS).

Predsednik Gradskog odbora SNS Goran Knežević je na konferenciji za novinare kazao da će ta koalicija u petak na konstitutivnoj sednici

Skupštine grada nastupiti sa jedinstvenom politikom i predlozima po svim tačkama dnevnog reda.

On je takodje izrazio očekivanje da će se do petka koaliciji naprednjaka i socijalista pridružiti i Savez vojvodjanskih Madjara.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Zrenjaninu koalicija DS, LSV i SVM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2012

ZRENJANIN -..Predstavnici gradskih odbora, Demokratske stranke (DS), Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Zrenjaninu, potpisali su danas koalicioni sporazum o osnovnim principima rada skupštine Zrenjanina, izrazivši uverenje da će imati potreban broj glasova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.