Izvor: CrnaHronika.rs, 31.Mar.2011, 01:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Zadavila gazdu

ZRENJANIN - Goran Zec, istražni sudija ovdašnjeg Višeg suda, posle saslušanja, odredio je u sredu pritvor Zdenki Tušjak Kovač (38) iz Zrenjanina, zbog osnovane sumnje da je u utorak, u kasnim popodnevnim satima, ubila sugrađanina - penzionera Vinca Berkovića (68).Zločin se dogodio u Berkovićevoj porodičnoj kući, u kojoj je Zdenka od prošle nedelje živela kao podstanarka sa verenikom J. G. (23), takođe iz Zrenjanina. Kako 'Novosti' saznaju, pred istražnim sudijom priznala je da je počinila zločin. U svoju odbranu iznela je da ju je Berković seksualno uznemiravao.
Kobnog poslepodneva, oko 18 časova, Zdenka se sama nalazila u iznajmljenoj prostoriji, pošto je verenik otišao do grada. Po njenoj verziji gazda Berković, koji joj se, navodno, i ranije udvarao, počeo je ponovo da je uznemirava i zahteva seksualnu uslugu. Suprotstavila mu se prvo rečima, a onda je dohvatila drvenu palicu i više puta ga udarila po vratu i leđima. Tako povređenog čoveka zatim je kanapom od torbe stezala oko vrata, sve dok Vince nije izdahnuo.
STARE KOMŠIJE
ZDENKA je ranije, sa mužem i detetom, dugo živela u kući prekoputa Berkovićeve. Kad je napustila muža, odselila se odatle. Pre nekoliko dana vratila se u istu ulicu. Iz prethodne veze ima punoletnog sina, a bavila se tetovažom.
Kada se verenik vratio i saznao šta se dogodilo, zajedno su otišli u policijsku stanicu, gde je Zdenka prijavila ubistvo. Telo pokojnika poslato je na obdukciju u novosadski Zavod za sudsku medicinu.
Osim po policijskoj traci za uviđaje, komšije nisu primetile da se bilo šta dogodilo u kući Berkovića. Čak su u prvi mah pomislili kako je Vince umro od srca.
- Godinama je prodavao jaja, više da bi popunio slobodno vreme, jer je otišao u penziju. Ranije je radio kao trgovac u 'Tekstilprometu' - pričaju komšije, uz tvrdnju da je Vince voleo da popije, ali da nije bio nasilan, niti je pravio probleme.
Povezane vesti:
Rukama zadavila čoveka i predala se policiji
Ilustracija, Izvor: novosti.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.