Izvor: B92, 18.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Sigurna kuća

Zrenjanin -- Fond B92 u saradnji s pokrajinskom Vladom i lokalnom upravom Zrenjanina počinje da gradi treću sigurnu kuću za žrtve porodičnog nasilja.

Najavljeno je da će sigurne kuće biti građene i u Vranju, Subotici i Somboru. Sigurna kuća koja će se graditi u Zrenjaninu treba da bude završena u narednih pola godine, a prostiraće se na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 200 kvadratnih metara.

Imaće 20 ležajeva i biće izgrađena u skladu s evropskim standardima, a ono što će je razlikovati od druge dve, koje je Fond B92 izgradio u Beogradu, jeste činjenica da će njome upravljati državna institucija.

Koliko su sigurne kuće neophodne u našoj zemlji, pokazuje statistika, po kojoj su svaka treća žena i svako šesto dete žrtve nasilja u porodici.

Ovaj podatak je bio jedan od motiva pokrajinske vlasti da se uključi u akciju izgradnje sigurne kuće.

Fond B92 će, zajedno s pokrajinskom administracijom, graditi sigurne kuće i u Subotici i Somboru, a planirano je da se cela Vojvodina umreži ovim institucijama.

Prva naredna sigurna kuća biće sagrađena u Vranju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.