Zrenjanin: Probijeni svi rokovi za izgradnju fabrike vode

Izvor: Radio 021, 11.Okt.2016, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Probijeni svi rokovi za izgradnju fabrike vode

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev izjavio je danas da su gradjani Zrenjanina predugo bili obmanjivani rokovima i pričama o rešavanju problema neispravne pijaće vode.

"Očito je da Ustav Srbije ne važi za sve gradjane isto, jer se problem pijaće vode u Užicu ili Kraljevu reši za sedam ili 10 dana, a Zrenjaninci neka stoje u redu čekanja. LSV to smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nedopustivim", kazao je Milošev. Upotreba voda iz gradskog vodovoda za piće zabranjena je 2004. godine, zbog velike količine arsena.

Milošev je rekao i da su probijeni svi rokovi za izgradnju Fabrike vode i da je "već je smešno podsećati na sva neispunjena obećanja". Podsetio je da je direktor kompanije Grupo Zillio Nenad Obradović 28. juna, kada je stigla oprema za Fabriku vode, rekao: "Sve u svemu, početkom oktobra će postrojenje biti pušteno u probni rad".

"Zato LSV insistira na što hitnijem zasedanju gradske Skupštine, na kome bi se odbornici, ali i javnost, upoznali sa aktuelnostima u vezi Fabrike vode. Zrenjaninci imaju pravo na zdravu vodu", rekao je Milošev.

Vršilac dužnosti direktora "Vodovoda i kanalizacije" izjavio je krajem septembra da će Zrenjanin imati ispravnu pijaću vodu za nekoliko meseci, jer, kako je kazao, sve teče po planu i postrojenje za fabriku vode biće podignuto do kraja godine.

Ugovor grada Zrenjanina, odnosno JKP "Vodovod i kanalizacija" i italijanske kompanije Gruppo Zilio za prečišćavanje pijaće vode potpisan je početkom februara 2015. U nekoliko navrata su pomerani rokovi završetak opremanja Fabrike vode, ali je zbog kašnjenja došlo i zbog problema oko davanja garancije izvodjaču radova za plaćanje italijanskom investitoru.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.