Zrenjanin: Podrška lokalne samouprave Opštoj bolnici Đorđe Joanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 12:43

Zrenjanin: Podrška lokalne samouprave Opštoj bolnici "Đorđe Joanović"

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac i zamenik načelnika Gradske uprave Miloš Korolija, razgovarali su sa rukovodstvom Opšte bolnice "Đorđe Joanović“ o aktuelnoj situaciji u toj zdrastvenoj ustanovi i planovima za predstojeći period.

„Definisali smo nivo aktivnosti koje sada imamo, aktivnosti koje su potrebne i poželjne, a takođe tempo, put i način na koji ćemo to ostvariti. Sagledali smo trenutno stanje u ustanovi, s posebnim akcentom na probleme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su najprisutniji u radu s pacijentima“, rekao je direktor bolnice dr Igor Kitaresku.

Bolnica u Zrenjaninu pripada pokrajinskom rangu zdravstvenih ustanova i u planiranoj novoj mreži Srbije trebalo bi da ima širi regionalni karakter u odnosu na dosadašnji, što podrazumeva i nešto drugačiji način finansiranja, ali i investiranja, o čemu je takođe bilo reči na ovom sastanku, objavljeno je na sajtu Grada.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je, da je razgovor sa rukovodstvom bolnice bio veoma pozitivan i izneo očekivanja da će saradnja u tom smeru biti nastavljena i tokom narednog perioda.

„Pružićemo podršku bolnici u najvećoj mogućoj meri, posebno u ovim teškim vremenima, kada medicinari svakodnevno vode borbu sa ovim opakim virusom“, kazao je Santovac.

Kako se navodi, u protekle četiri godine, priliv sredstava od strane Pokrajine, namenjen ulaganju u medicinsku opremu i infrastrukturu, iznosio je više od 140 miliona dinara. Od značajnijih investicija, opremljena je angio sala, nabavljeni su ultrazvučni aparati, endoskopski i laparaskopski stubovi, EEG aparat za dugotrajna snimanja, autoklav za substerilizaciju, sistem za digitalizaciju RTG aparata i brojna druga oprema, izvršena je sanacija hidroizolacije ravnih krovova i popravka vrelovodnog kotla i pušten je u rad novi kompresor za vazduh, dok su u protekloj godini proširene gasne instalacije i izvršena zamena gasnih podstanica za medicinski kiseonik i vazduh, koji je opredeljen za lečenje obolelih od virusa Kovid-19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.