Zrenjanin: Obnova murala Četir konja debela

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Obnova murala "Četir' konja debela"

Poslovno udruženje "Zrenjaniski poslovni krug" (ZREPOK) od 4. avgusta radi na obnovi poznatog zrenjaninskog murala "Četir' konja debela", koji se nalazi na fasadi zgrade u ulici dr Emila Gavrila 23.

Na rekontrukciji ovog murala angažovan je sam autor Milutin Mićić, a planirano je da se radovi završe do 9. septembra. "Četir' konja debela" nastala su 1992. godine, a iz tog perioda potiče još nekoliko murala istog autora: "Ljubav, kamen, cvet, ptica i vreme" (danas, nažalost, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postoji) i "Horas non numero nisi serenas" tj. "Brojim samo sunčane sate", na fasadi zrenjaninske Ekonomske škole. Slikar Milan Grahovac istovremeno je ukrašavao fasade u Ulici Dr Emila Gavrila (na kojima je smešten mural "Samo za tvoje oči...") i na ulazu u krug Zrenjaninske industrije piva.

Godine 2004. akademski slikar Viorel Flora oslikao je mural u Gradskoj bašti, s motivom Bečkerečke tvrđave. Najnoviji primeri kreativnosti u Zrenjaninu nastali su u naselju Bagljaš, u kojem je grupa mladih uradila neverovatne portrete Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Vuka Karadžića, ali i glavnih likova iz popularne engleske serije "Mućke".
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.