Zrenjanin: Incident sa binom velika opomena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Incident sa binom velika opomena

Nesrećni slučaj koji se dogodio u subotu, kada se srušila metalna konstrukcija na binu na manifestaciji Banatska priča u Zrenjaninu opomenula je lokalne inspektorate da pooštre kontrole bezbednosti prilikom održavanja raznih manifestacija na teritoriji grada. Prilikom pada metalne konstrukcije jedna osoba je lakše i jedna teže povređena.

Marija Jovanović, sekretarka mesne zajednice Veljko Vlahović i jedna od organizatora manifestacije Banatska priča i dalje je potrešena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog nesrećnog slučaja koji se dogodio u subotu na samom završetku manifestacije. U trenutku nesreće i ona se nalazila na bini, a kako kaže bili su nemoćni da spreče tragediju.

"Uradili smo sve po zakonu, imali smo sve potrebne dozvole, obaveštene su bile sve nadležne službe koje su i bile prisutne tipa hitna pomoć, vatrogasci, policija, imali smo angažovano privatno obezbeđenje dva dana, ovde baš zbog bezbednosti", objašnjava ona.

Teže povređena osoba je novinarka i urednica regionalnog lista Zrenjanin Branka Jajić, koja se na mestu nesreće našla na radnom zadatku.

"Zaista za svaku pohvalu je aktivnost osnovnog javnog tužilaštva i policijske uprave koji su u roku od 4-5 sati već utvrdili da postoje osnovne sumnje da je određeno lice počinilo krivično delo nadamo se da će koleginica Jajić se veoma brzo oporaviti i da će njen oporavak biti takođe veoma efikasan i u rekordnom roku, kao što će biti i proces sankcionisanja odgovornih", napominje Dalibor Bubnjević direktor "Lista Zrenjanin".

Nadležne službe grada Zrenjanina u narednom periodu intenzivnije će vršiti kontrole na manifestacijama koje se održavaju na teritoriji grada.

"Grad Zrenjanin će preduzeti sve što je u našoj nadležnosti i kontrolisaćemo kako manifestacije u organizaciji grada Zrenjanina i turističke organizacije tako i u svim naseljenim mestima i mesnim zajednicama u toku leta", ističe Igor Virijević načelnik Komunalne policije.

Iz Policijske uprave u Zrenjaninu saopšteno je da su dve osobe, vlasnici firme koje su postavljale konstrukciju, uhapšene zbog izvršenja teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.