Zrenjanin: Grad domaćin proslave Dana pobede

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Grad domaćin proslave Dana pobede

Centralna svečanost povodom proslave 23. aprila, Dana Vojske Srbije, biće održana 9. maja na Dan pobede u Zrenjaninu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u znak sećanja na dan kada je 1815. godine na Cveti doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od Otomanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << imperije.

Povodom Dana Vojske Srbije, sutra će u Domu garde pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije biti uručena odlikovanja iz nadležnosti predsednika Srbije, a u Vojnom muzeju biće otvorena izložba "Povlačenje preko Albanije i boravak na Krfu".

U petak će na Trgu Republike u Beogradu biti održan promenadni defile Reprezentativnog orkestra Garde, a to isto će u Nišu na Trgu kralja Milana, obaviti i Vojni orkestar iz tog grada.

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana Vojske Srbije biće u petak u 17:00 časova na Kalemegdanu.

U subotu, na sam Dan Vojske, biće položeni venci na spomenik Neznanom junaku na Avali i u Takovu kod Gornjeg Milanovca.

Autor: FoNet

Foto: Vs.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.