Izvor: Magyar Szó, 09.Jan.2015, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zloupotreba položaja u Zrenjaninu

Na sednici skupštine opštine Zrenjanin tokom rasprave o budžetu, govorilo se i o tome da su za vreme velikih restrikcija pojedini čelnici lokalne samouprave zloupotrebljavali svoj položaj. Demokrate tvrde da imaju dokumenta koja dokazuju da pojedini gradski čelnici bespravno koriste stanove u vlasništvu grada, a da ne plaćaju čak ni režije.

Predsednik poslaničke grupe DS-a, Goran Kaurić, je izjavio da je ovih dana u gradskoj kući bilo nekoliko porodica bez stalnog mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << boravka da potraži pomoć lokalne samouprave. Prilikom pregleda dokumentacije stanova u vlasništvu grada, ispostavilo se da u više stanova žive osobe koje na to nemaju pravo. „Jedan od njih je Dragiša Albulj, član Nove Srbije, odnosno gradskog saveta. Radi se o komfornim stanovima sa centralnim grejanjem. Bezobzirno je što gradski zvaničnici ne samo da bespravno koriste ove stanove nego čak ni račune za vodu, struju i grejanje ne plaćaju, praktično žive na račun gradskog budžeta. Neverovatno je što na sve to nadležni gradski rukovodioci još nikako nisu reagovali. Poslanici već mesecima uzaludno traže izveštaj o radu Gradskog saveta, a sada se ispostavilo da pojedini članovi saveta godinama bespravno koriste svojinu grada”, kaže Kaurić, zahtevajući reakciju tužilaštva. Poslanik DS-a dodaje da se radi o dugovanjima od više stotina hiljada dinara.

Većina u lokalnoj samoupravi nije izglasala da se ovo pitanje stavi na dnevni red sednice lokalnog parlamenta, a ni prozvani neće da daju izjavu za javnost. Predsednik poslaničke grupe naprednjaka, Oliver Mitrović, je zatražio od demokrata da podnesu prijavu ukoliko poseduju dokumentaciju, a, ako se pokaže da su u pravu, slučaj će imati posledice. Ovaj stav podržavaju i socijalisti. Gradonačelnik, Čedomir Janjić, je potvrdio da će se slučaj ispitati.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.