Zlatiću 40 godina za masakr u Žitištu!

Izvor: Mondo, 01.Mar.2017, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatiću 40 godina za masakr u Žitištu!

Viši sud u Zrenjaninu osudio je danas na 40 godina zatvora Sinišu Zlatića (38) iz Žitišta zbog petostrukog ubistva u kafiću tom gradu 2. jula 2016. godine, kada je ranio još 22 osobe, preneli su mediji.

Foto: Printscreen, youtube

To je maksimalna zakonska kazna koju je moguće izreći po Krivičnom zakoniku Srbije, a pošto je u pitanju prvostepena presuda Zlatić ima pravo da uloži žalbu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Otac ubijene u Žitištu: Gledao sam ćerku dok umire

Zlatić je u letnjoj bašti kafića "Makijato", iz automatske puške rafalnom paljbom, ispalio dvadeset i šest metaka i ubio suprugu Dijanu Zlatić s kojom je bi u brakorazvodnoj parnici, Stevu Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, zatim Jovana Popovića iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca, a tom prilikom je ranio još 22 osobe.

Foto: Printscreen, youtbe

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu Zlatića tereti za krivično delo teško ubistvo i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni za masakr imao još jednu pušku!

Istom optužnicom se Zlatiću pored petostrukog ubistva stavlja na teret da je do 2. jula, na tavanu svoje kuće, neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju i to jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.

HOROR KOD ZRENJANINA: Pobio goste kafića! FOTO

Zlatić je u pritvoru, a brani ga advokat po službenoj dužnosti kojeg mu je postavio sud.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zlatiću 40 godina robije za petostruko ubistvo u Žitištu

Izvor: B92, 01.Mar.2017

Viši sud u Zrenjaninu osudio je na 40 godina zatvora Sinišu Zlatića (38) iz Žitišta zbog petostrukog ubistva u kafiću u tom gradu 2. jula 2016. godine...On je pritom ranio još 22 čoveka, preneli su mediji...To je maksimalna zakonska kazna koju je moguće izreći po Krivičnom zakoniku Srbije,...

Nastavak na B92...

Zlatiću 40 godina zatvora za masakr u Žitištu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2017

ZRENJANIN - Viši sud u Zrenjaninu osudio je danas na 40 godina zatvora Sinišu Zlatića (38) iz Žitišta zbog petostrukog ubistva u kafiću tom gradu 2. jula 2016. godine, kada je ranio još 22 ljudi, preneli su mediji...To je maksimalna zakonska kazna koju je moguće izreći po Krivičnom zakoniku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.