Zimska služba JKP Čistoća i zelenilo Zrenjanin krenula sa radom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2021, 10:46

Zimska služba JKP "Čistoća i zelenilo" Zrenjanin krenula sa radom

Ekipe zimske službe zrenjaninskog Javno-komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ i tokom prethodne noći bile su na terenu i radile na dodatnom čišćenju i soljenju kritičnih površina, navode u ovom preduzeću.

“Čišćene su staze na Principovom mostu, na mostu u ulici Narodne Omladine kod jezera 1, pešačkom, kao i na mostu kod stare klanice i staze pored Suda. Takođe, radilo se na čišćenju površina na ulazu u Urgentni centar i u ulici Dr Vase Savića. Ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zimske službe i dalje su na terenu”, kaže Danijela Tančić, portparolka ovog preduzeća.

Zimska služba JKP “Čistoća i zelenilo” krenula je sa radom zbog snežnih padavina u toku noći između 10. i 11. januara, u skladu sa Programom održavanja javnih prometnih površina u zimskom periodu, navode u ovom javno-komunalnom preduzeću.

Programom održavanja ulica u zimskom periodu, predviđeno je iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, čišćenje i uklanjanje snega i leda sa javnih površina-trotoara, parkinga, biciklističkih staza, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima, kao i posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima radi sprečavanja stvaranja poledice i kliznih mesta, razgrtanje i odnošenje snega iz užeg centra grada kada snežni pokrivač dostigne 50 santimetara ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju.

Kako je ranije saopšteno JKP ”Čistoća i zelenilo” obezbedilo je za zimski period 120 tona soli i 60 tona kamenog agregata, a po gradu su locirani i spremnici za so u koje može da se odloži hiljadu kilograma soli. Za sve javne ustanove i mesne zajednice obezbeđeno je po sto kilograma soli.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.