Zatvara se Svratište za beskućnike u Zrenjaninu

Izvor: Glas javnosti, Beta, 03.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvara se Svratište za beskućnike u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Svratište za beskućnike u Zrenjaninu, projekat Udruženja građana Vojvođanska inicijativa iz tog grada, prestaće da radi zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Koordinatorka tog projekta Aleksandra Khalaf kazala je da je to svratište bilo najpotrebnije tokom prva tri meseca u godini i da su korisnici imali sve što je neophodno za rad te ustanove, ali da je pomoć i pored različitih obećanja sada izostala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju obezbedio je 500.000 dinara za iznajmljivanje kuće u koju je smešteno Svratište za beskućnike, ručak je obezbeđen u saradnji sa Narodnom kuhinjom, a u zrenjaninskom Domu učenika prao se veš korisnika.

Prema rečima Khalaf, najveći broj beskućnika prihvatio je da vrati redovnim higijenskim i život u kolektivu je pozitivno uticao na prihvatanje proisteklih obaveza.

Ona je dodala da je nekoliko beskućnika tokom boravka u svratištu prestalo da konzumira alkohol.

- Ambicije su bile da se postigne daleko više, pre svega u pokušaju resocijalizacije beskućnika, odnosno njihovog vraćanja u porodice i način života pre nego što su stigli na ulicu. Planirani su bili angažmani sociologa, psihologa i radnog terapeuta, ali sve ovo sada izostaje - kazala je Aleksandra Khalaf.

U Zrenjaninu je registrovano 30 ljudi bez domova, a prema nekim procenama broj beskućnika u tom gradu je mnogo veći.

Briga me vise za Zrenjanin, to vise nije Srbija...

Zar bas na njima da lomite koplja.Gde je humanost ,ta rec je bar poznata u svetu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.