Zašto je Milica Knežević iz Zrenjanina inspiracija mnogima

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Milica Knežević iz Zrenjanina inspiracija mnogima

Dovoljan je trenutak nepažnje da se život promeni iz korena, a jedna zrenjaninska studentkinja pokazuje kako i pored teškoća treba prigrliti izazove. Milica Knežević je danas inspiracija mnogima.
Dvadesetšestogodišnjoj Zrenjaninki Milici Knežević saobraćajna nezgoda promenila je život, ali ona je danas inspiracija mnogim ljudima, jer iako je 11 godina u invalidskim kolicima ona ne priznaje barijere.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Pa, volim da isprobavam nove stvari. Stvarno i nezgoda me je nekako pogurala na tu stranu da probam neke stvari koje nekada nisam ni razmišljala da ću probati. Tako da sada samo tražim načine kako da ispunim ono što želim", navodi Milica Knežević, master student IT iz Zrenjanina.
Milica ide za svojim snovima, nema straha od novih iskustava. Skače tandem padobranom, bavi se veslanjem, kajakom, ronjenjem, plivanjem, a tu su i ragbi i odbojka u kolicima. Zna da promena može nastati u sekundi i da je najlakše odustati, ali upravo tu crpi svoju snagu i veruje da je sve na svetu moguće.
"Ljudima bih poručila da prosto mnogo stvari u životu zavise od nas samih i ne treba da prepustimo odluke drugim ljudima i okolnostima, već da se pobrinemo da živimo svoje snove onako kako mi to želimo", navodi Milica Knežević.
Svojom borbom za pristup institucijama i izgradnjom posebnog lifta na svom fakultetu "Mihailo Pupin" pomogla je svim budućim studentima sa invaliditetom. Trenutno je na master IT studijama.
Ja sam zaista ponosna što danas taj fakultet može da upiše bilo koji student sa invaliditetom, što može da doprinese bilo kom studentu kada se povredi da se lakše kreće. Bilo kome. I zasposlenima, tako da drago mi je da je taj fakultet danas pristupačan i definitvo može da bude uzor drugim fakultetima", zadovoljna je Milica.
Studirala je i volontirala u američkom gradu Dejton, no ipak se vratila u Srbiju. Danas je zaposlena i autorka je bloga "Izaberi da živiš". Najveću podršku pruža joj verenik Dragan.
"Direktno ili indirektno to i mene ispunjava naravno, inače ne bih u tome ni učestvovao. Tako da, ..da, ona je taj okidač. Imao sam ja to u sebi, ali ona je to pokrenula", kaže Dragan Bjelić iz Zrenjanina , a Milica dodaje: "Nekako je bio i logičan sled da živimo zajedno i da planiramo budućnost zajedno i sve one ostale stvari koje nam se događaju."
Milica je dobitnica nekoliko priznaja za društveni aktivizam. Izdvaja nagradu "Mladi heroji" Egzit fondacije kao međunarodni dokaz da je volja jača od svih barijera i okruženja koji vas sputavaju.
Milica se raduje svim novim izazovima, živi punim plućima i ponavlja da granice ne postoje!
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.