Zastava Vojvodine oprana i vraćena

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2013, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava Vojvodine oprana i vraćena

Posle nekoliko dana zastava Vojvodine vraćena je danas na Gradsku kuću u Zrenjaninu posle pranja, kako je to i najavio predsednik zrenjaninske Skupštine Radovan Bulajić.

Zastava je skinuta u petak 18. januara, a prema rečima Bulajića, to nije učinjeno zbog političkih razloga, već zbog toga što je ona bila na pranju, a rezervne zastave nije bilo.

Kako je tada izjavio, skupštinska služba je, po naređenju gradonačelnika Ivana Bošnjaka, sve zastave "morala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da upriliči, odnosno, opere ili zameni ako su pocepane".

Bulajić je kazao da ne postoji nikakva politička konotacija u vezi s tim, odnosno da su bile postavljene one zasteve koje su bile u rezervi.

Odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu osudio je uklanjanje zastave Vojvodine sa Gradske kuće i zgrada javnih preduzeća i ustanova.

Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Zrenjanin pozdravila je današnje vraćanje zastave Vojvodine na zrenjaninsku Gradsku kuću. U saopštenju LSV Zrenjanina navodi se da im je drago da je predsednik

Skupštine grada Radovan Bulajić "uvideo značaj poštovanja vojvođanskih simbola i održao svoju reč, datu prošle nedelje".

Iz LSV Zrenjanin upitali su zbog čega zastave Vojvodine nema u salama Skupštine gradana, Gradskog veća i Multimedijalnoj sali u Gradskoj kući gde se, navode, sada nalaze zastave Srbije i grada, ali ne i vojvođanska.

Po LSV, zastave Vojvodine više nema ni na zgradi Kulturnog centra Zrenjanina, kao ni na zgradi JKP "Čistoća i zelenilo".

"Obaveštavamo gradonačelnika Bošnjaka da je i on obavezan na poštovanje Ustava i da nije iznad zakon... i pitamo ga zbog čega je zastava Vojvodine sklonjena i iz njegovog kabineta, pa tako sada tamo stoje samo zastava Republike Srbije i grada Zrenjanin", saopštio je LSV Zrenjanin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.