Za predsednika RIK-a predložen Predrag Grgić

Izvor: S media, 07.Jul.2009, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za predsednika RIK-a predložen Predrag Grgić

U Skupštinu Srbije stigao je predlog o razrešenju i imenovanju predsednika, članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, po kojem se za predsednika Komisije imenuje advokat iz Zrenjanina Predrag Grgić, umesto Sonje Brkić koja je do sada obavljala tu funkciju.

Skupština će se o predlozima za imenovanje novih članova RIK izjasniti sutra na devetoj vanrednoj sednici, koja počinje u 10 sati, i ta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tačka, koju je predložila šef poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija, biće jedina tačka dnevnog rada.

U obrazloženju za donošenje odluke navedeno je da je Skupština Srbije u novom mandatu, posle izbora za poslanike održanih 11. maja 2008. godine, imenovala novi stalni sastav RIK, na osnovu usaglašenih predloga poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini, ali da su ubrzo nakon toga predsednik RIK i odredjeni broj članova i zamenika članova podneli ostavke.

To je bio razlog za popunu stalnog sastava RIK, piše u obrazloženju.

Kao razlozi za donošenje odluke po hitnom postupku navedeno je da treba što pre stvoriti uslove da RIK radi u punom sastavu, pošto su već raspisani izbori za odbornike Skupštine grada Prištine i skupštine opštine Peć.

U Odluci za razrešenje i imenovanje novih članova RIK predloženo je da se umesto Snežane Malović za člana Komisije bira Mirjana Arnautović, pravnik iz Beograda, umesto Ivana Šebeka pravnik iz Futoga Miodrag Gašić, a umesto Dragana Radulovića pravnik iz Kruševca Miloš Jovanović.

Predloženo je da se za člana RIK izabere Vesna Ćirić, pravnik iz Valjeva umesto Tamare Tripić, za zamenika člana pravnik iz Beograda Mirjana Kaćanski umesto Igora Jovičića, takodje za zamenika člana pravnik iz Novog Sada Božidar Protić umesto Slaviše Vojinovića, umesto Irene Ljubomirović za zamenika člana predložen je advokat iz Beograda Predrag Savić.

Za zamenika člana umesto Nebojše Budića predložena je pravnica iz Niša Žarica Veselinović, za zamenika člana umesto Željke Grošete pravnik iz Beograda Jovanka Savinšek, dok je za zamenika sekretara RIK-a predložen pravnik iz Beograda Bojan Pudar, umesto Tamare Stojčević.

Pravni osnov za donošenje odluke sadržan je u Zakonu o izboru narodnih poslanika, kojim je utvrdjeno da RIK u stalnom sastavu imenuje Skupština Srbije na predlog poslaničkih grupa u parlamentu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.