Za nove projekte u Subotici 50 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za nove projekte u Subotici 50 miliona evra

Delegacija Pokrajinske vlade predvođena potpredsednikom Đorđem Milićevićem, boravila je u radnoj poseti Subotici u čije projekte je, tokom prethodne tri i po godine, investirala dve milijarde dinara, a ovom prilikom najavljena je i realizacija novih projekata vrednih više od 50 miliona evra.

Zahvaljujući zajedničkom ulaganju grada i Pokrajinske vlade, u iznosu od 1.850.000 dinara, obnovljena je fiskulturna sala OISŠ "Žarko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjanin" u Subotici, a u Mačvanskoj ulici u toku je izgradnja 400 metara kanalizacione mreže koju Grad i Pokrajina zajednički finansiraju u ukupnom iznosu od 17,5 miliona dinara.

Delegacija Pokrajinske vlade, predvođena potpredsednikom Đorđem Milićevićem, obišla je školu i gradilište, kao i Gerontološki centar, kome je Kancelarija za javna ulaganja Srbije odobrila 900 miliona dinara za rekonstrukciju Doma za stare.

"To govori da je Subotica danas veliko gradilište. Govori o tome da je Subotica, u smislu investicija, uspela svojim angažovanjem na izradi projekata da privuče velika sredstva i iz Pokrajine i iz Republike", istakao je Đorđe Milićević, potpredsednik Vlade AP Vojvodine.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izjavio je da je, tokom prethodne tri i po godine, Pokrajinska Vlada projekte u Subotici finansijski potpomogla sa dve milijarde dinara, a da je, kada se tome doda i ono u šta je investirala Republika Srbija, u grad na severu Vojvodine pristiglo gotovo pet milijardi dinara, a najavio je vredne projekte i u budućnosti.

"Raduje nas činjenica da nastavljamo dalje sa ulaganjima. Sem ovoga što ste čuli od potpredsednika, pri kraju je projekat rekonstrukcije Opšte bolnice Subotica. Vrednost projekta je oko 35 miliona evra. Zatim, rekonstrukcija Gradskog stadiona, odnosno tribina, u šta će biti investirano 20 miliona evra", najavio je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, neke od kapitalnih projekata koji su predviđeni i budućnosti.

Na sastanku delegacije Pokrajinske vlade sa čelnicima grada, koji je održan u Gradskoj kući u Subotici, dogovoreno je da će do kraja godine otpočeti i proširenje Industrijske zone Subotica kako bi mogla da primi nove investitore, kao i da će zajedničkim snagama raditi na unapređenju razvoja turizma u Subotici i na Paliću, gde je u toku izgradnja Wellness spa centra sa Aqua parkom.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Investirane dve milijarde dinara za brži razvoj Subotice

Izvor: B92, 23.Sep.2019

Subotica -- Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je da je za tri i po godine investirano dve milijarde dinara u infrastrukturne projekte u Subotici...Kako je Milićević naveo, sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom razgovarano je o mogućnosti da se proširi radna i poslovna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.