Za fabriku guma nema ekološke studije?

Izvor: Mondo, 02.Maj.2019, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za fabriku guma nema ekološke studije?

Aktivisti za zaštitu životne sredine Grinpis Srbija (Greenpeace) uputila je danas zahtev da radovi na fabrici guma Šandong Linglong u Zrenjaninu budu prekinuti, sve dok ne bude javnosti prezentovana studija o uticaju na životnu sredinu.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Do sada Gradska uprava Zrenjanina i Ministarstvo zaštite životne sredine odgovorili su da studiju ne poseduju, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << te organizacije.

Vučić: Nije bilo lako, ali uspeli smo i Linglong je tu

Greenpeace smatra da je postojanje te studije od vitalnog značaja kako bi radovi uopšte bili započeti i da je ona po domaćim i zakonima Evropske unije obavezna.

Iz organizacije su uputili pitanje Pokrajinskom sekretarijatu koji je naveden kao nadležan u ovom slučaju, da li nešto krije pošto se do sada nije oglasio i odgovor o studiji nije dao u zakonskom roku?

Greenpeace najavljuje sudske postupke i zahteve da se obustave investicije u Zrenjaninu pošto se ne poštuju osnovni zakonski propisi.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Grin pis Srbija: Obustaviti izgradnju fabrike guma

Izvor: Danas, 02.Maj.2019

Organizacija Grin pis (Greenpeace) Srbija uputila je danas zahtev da se prekinu radovi na izgradnji fabrike guma Šandong Linglong u Zrenjaninu sve dok ne bude javnosti prezentovana studija o uticaju te fabrike na životnu sredinu. Članak Grin pis Srbija: Obustaviti izgradnju fabrike guma se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.