Za dokapitalizaciju Beka 156,8 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2009, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dokapitalizaciju Beka 156,8 miliona dinara

ZRENJANIN - Kompanija Alfa logistik iz Beograda moraće do kraja godine da dokapitalizuje zrenjaninsku Industriju mesa Bek sa 156,8 miliona dinara u okviru reorganizacije te kompanije, saopštio je danas Trgovinski sud u Zrenjaninu.

Kako se navodi u saopštenju, Trgovinski sud je usvojio izmene plana reorganizacije Beka po kojem će Alfa logistik morati da uloži 116,8 miliona dinara u osnovna sredstva kompanije i 40 miliona dinara u osnovna sredstva.

Kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Alfa logistik podnela je plan za reogranizaciju zrenjaninske kompanije Beka u stečaju i rešenjem Trgovinskog suda u Zrenjaninu od 5. marta 2008. godine preuzela obavezu da u roku od godinu dana pokrene proizvodnju, zaposli 170 radnika i uloži tri miliona evra.

Početkom aprila prošle godine firma Alfa logistik otpočela je programa reorganizacije Beka, a novo rukovodstvo najavilo je tada pokretanje proizvodnje i angažovanje 260 radnika, kao i isplatu svih zaostalih plata i drugih prinadležnosti.

Bek je pre 2006. godine kupila beogradska firma Probekon, država je novom vlasniku otpisala 485 miliona dinara potraživanja, kako bi se pokrenula proizvodnja, a radnici su potpisali ugovor kojim su se odrekli dela plata.

Ubrzo posle toga je podnet zahtev za pokretanje stečajnog postupka i radnici su ostali bez posla.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.