ZRENJANINCI SVE GOJAZNIJI

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZRENJANINCI SVE GOJAZNIJI

ZRENJANIN - Oko 12 odsto dečaka u Zrenjaninu, od 12 do 15 godina je preuhranjeno, četiri odsto je gojazno, dok je među devojčicama 10 odsto preuhranjeno, a dva odsto gojazno, pokazalo je istraživanje predstavljeno u okviru projekta "AIGO".

Istraživanje kojim je obuhvaćeno 1.400 dece, pokazalo je da i Zrenjanin ima problem sa gojaznošću mladih, što je jedan od glavnih faktora obolevanja srca, krvnih sudova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i bolesti metabolizma, rekao je novinarima Živojin Đurin iz gradskog Savetovališta za mlade. Kao paradoks on je naveo to što je u Zrenjaninu dva odsto dece pothranjeno.

"U proseku se uklapamo u podatke iz drugih sredina: oko tri odsto dece gojazno što je dosta visok procenat i što očigledno ukazuje da je potrebno menjati navike u smislu pravilne ishrane", kazao je Đurin.

Mirjana Gavrilović, predsednica Udruženja građana Kormilo iz Zrenjanina, koje učestvuje u realizaciji projekta AIGO, projekat će trajati četiri meseca, a tokom oktobra i novembra biće organizovana obuka i fizičke aktivnosti za 30 mladih iz Zrenjanina i 20 iz Novog Bečeja. Projekat AIGO finansira Ministarstvo omladine i sporta, a u realizaciju su pored udruženja Kormilo i Savetovališta za mlade uključeni i Kancelarije za mlade iz Zrenjanina i Novog Bečeja, uz podršku Grada Zrenjanina, Kulturnog centra Zrenjanina i Biznis inkubatora.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.