ZRENJANIN: NOVA VOZILA ZA POLJOČUVARE

Izvor: Kurir, 23.Maj.2011, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZRENJANIN: NOVA VOZILA ZA POLJOČUVARE

ZRENJANIN - Grad Zrenjanin, uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, obezbedio je novac za kupovinu šest novih vozila, kako bi poboljšao rad Poljočuvarske službe. Četiri "lade nive" već su na terenu, javlja RTS.

"Do sada smo imali samo jedno vozilo, a poljočuvari su teren često obilazili peške ili svojim vozilima", ističe gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov.

"Sada će im biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << znatno lakše da stignu u sve delove atara."

U kupovinu vozila uloženo je šest miliona dinara, a četiri miliona obezbeđeno je iz budžeta pokrajinskog sekretarijata.

U Zrenjaninu je poljočuvarska služba formirana 2008. godine, a nakon toga je slično urađeno i u drugim opštinama srednjeg Banata, čime se broj poljskih krađa znatno smanjio, posebno u vreme kada usevi stignu za berbu.

Poljočuvarska služba u Zrenjaninu suzbija stvaranje divljih deponija i nekontrolisano paljenje vatre na otvorenom. Svakoga dana, dvadesetak zaposlenih obilazi njive u zrenjaninskom ataru.

Sava Gažić, koordinator Poljočuvarske službe u Zrenjaninu, sa još dvadeset kolega, svakodnevno je na terenu. Njihov zadatak je da spreče krađe na oranicama, stvaranje divljih deponija i nekontrolisano paljenje vatre koja bi mogla izazvati požar.

Iako se to ne očekuje, njivama vršlja dosta neodgovornih građana.

"Nepojmljivo je šta se sve krade! Okolni salaši su često na meti, skidaju im se oluci", kaže Sava Gažić.

"Najčešće u jesen, u vreme berbe, krade se kukuruz, tokom zime neovlašćeno se seku drva", dodaje on, prenosi RTS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.