ZR: Stan za žrtve nasilja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Stan za žrtve nasilja

Grad Zrenjanin dodelio je lokalnom Centru za socijalni rad stan koji će biti u funkciji podrške žrtavama nasilja za osamostaljivanje, kazala je danas agenciji Beta načelnica Odeljenja za društvene delatnosti zrenjaninske Gradske uprave Olivera Lisica.

Kako je navela, ta stan mogu koristiti žene i deca žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima po prestanku bezbedonosnih rizika i potrebe za smeštajem u "sigurnoj kući", ako im je stambeno pitanje nerešeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili privremeno rešeno.

O pravu na korišćenje stana odlučuje Centar za socijalni rad, a usluga produženog stanovanja za žene i decu žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima može se obezbediti u trajanju do godinu dana.

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti navela je da će Grad Zrenjanin i ubuduće, kao što je to činio i ranije, veliku pažnju posvetiti žrtvama nasilja u porodici, pri čemu će raditi na unapređenju podrške žrtvama nasilja u porodici i na jačanju kapaciteta za samostalan život.

"Prošle godine Grad Zrenjanin je sa relevantnim institucijama u našem gradu potpisao Sporazum o saradnji i zajedničkom delovanju u sprovođenju zaštite žrtava nasilja u porodici i žena u partnerskim odnosima na području Grada Zrenjanina, koji je široj javnosti u Srbiji poznat kao 'Zrenjaninski model'", podsetila je Olivera Lisica.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stan za žrtve nasilja u Zrenjaninu

Izvor: Blic, 15.Okt.2015

Grad Zrenjanin dodelio je lokalnom Centru za socijalni rad stan koji će biti u funkciji podrške žrtavama nasilja za osamostaljivanje, kazala je načelnica Odeljenja za društvene delatnosti zrenjaninske Gradske uprave Olivera Lisica...Kako je navela, taj stan mogu koristiti žene i deca žrtve nasilja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.