ZR: Saradnja sa opštinom Krnjak

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Saradnja sa opštinom Krnjak

Zrenjanin -- Grad Zrenjanin prva je lokalna samouprava u Srbiji koja je potpisala Sporazum o prijateljstvu i saradnji s nekom opštinom iz Hrvatske na konzularnom nivou.

Ovo je prvi takav sporazum koji je jedna opština, u ovom slučaju opština Krnjak, potpisala nakon ulaska te zemlje u Evropsku uniju.

To je, kako je danas saopšteno iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina, istaknuto prilikom jučerašnjeg potpisivanja sporazuma o prijateljstvu i saradnji u opštini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Krnjak, u Karlovačkoj županiji.

Potpis na sporazum stavili su načelnik opštine Krnjak Dejan Mihajlović i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak uz prisustvo zamenika župana Karlovačke županije Siniše Ljubojevića, konzula Srbije u Rijeci Mirjane Milenković i zvaničnika opštine Krnjak.

Potpisnici Sporazuma ocenili su da, iako se radi o srazmerno dosta različitim sredinama, prostora za saradnju ima u mnogim oblastima, kao i za saradnju, po veličini približnih, Zrenjanina i Karlovca, županijskog središta.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.