ZR: LSV traži bolji odnos prema napuštenim životinjama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: LSV traži bolji odnos prema napuštenim životinjama

Funkcioner zrenjaninske Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Rudić ukazao je danas na probleme u prihvatilištu za napuštene životinje, koje je u sastavku lokalnog JKP "Čistoće i zelenilo". U tom preduzeću nam je rečeno da će se tim povodom oglasiti sutra.

Član Izvršnog odbora LSV u Zrenjaninu Aleksandar Rudić rekao je danas na konferenciji za novinare da su udruženja za zaštitu životinja toj stranci ukazala da se u prihvatilištu sa životinjama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postupa nehumano.

"Upitan je kvalitet veterinarske nege, životinje su neuhranjene iako aktivisti koji obilaze prihvatilište tvrde da, prema sredstvima koje grad Zrenjanin izdvaja za tu namenu, tako ne bi trebalo da bude. Sve ovo nam ukazuje na moguće zloupotrebe i nezakonite postupke od strane odgovornih", kazao je Rudić.

Prema njegovim rečima, Zakon o dobrobiti životinja propisujuje da je vlasnik prihvatilišta odgovoran za život, zdravlje i dobrobit životinja u prihvatilištu i da je dužan da se o životinjama brine sa pažnjom dobrog domaćina.

"Da problem postoji odavno, ukazuje nam informacija da je pre 13 meseci podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, za ubijanje preko četiri hiljade životinja u roku od 21 meseca i uginuće velikog broja pasa i mačaka u istom periodu. Takođe saznajemo da je i juče podneta krivična prijava protiv odgovornih u prihvatilištvu zbog nehumanog odnosa prema životinjama", naveo je Rudić.

On je ocenio da u u gradskoj kući sede ljudi koji nisu ravnodušni na takav način postupanja prema životinjama. Funkcioner zrenjaninske LSV je apelovao na nadležne da, radi humanog postupanja, obezbeđivanja boljih uslova u prihvatilištu i pružanja adekvatne veterinarske nege, obrate pažnju na ovaj problem i uključe aktiviste udruženja za zaštitu životinja u njegovo rešavanje.

"Pomenutih udruženja u našem gradu ima i oni svakako svojim znanjem, stručnošću i iskustvom mogu da pomognu i da pospeše rad u prihvatilištvu, a svi oni rade na volonterskoj osnovi, za razliku od onih čiji je to posao za koji su plaćeni", poručio je Rudić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZR: Čistoća odbacila kritike udruženja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2015, 14:21

Zrenjaninsko JKP Čistoća i zelenilo odbacilo je danas kritike pojedinih udruženja za zaštitu životinja, ali i opozicionih stranaka, na račun ophođenja prema napštenim životinjama u Prihvatilištu koje posluje u sastavu tog preduzeća...U Čistoći su poručili da Prihvatilište delatnost zoohigijene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.