ZR: Kuće za samohrane majke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Kuće za samohrane majke

Gradonačelnik Zrenjanina predao je ključeve pet preostalih kućica za socijalno stanovanje novim stanarima. U prvih pet kućica od deset, koliko ih je sagrađeno za socijalno stanovanje, stanovnici su se uselili pre šest meseci.

Tri samohrane majke sa decom će imati priliku da se usele u kućice za socijalno stanovanje u Zrenjaninu. Ibojka Jović jedna je od njih. Sa decom je do sada živela kao podstanar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a kako kaže ovo je prvi put da je dobila neki vid pomoći.

"Radim kod Kineza za minimalac, snalazim se kako umem. Sama othranjujem decu, pomoć nemam ni od kud i puno hvala onima koji su mi izašli u susret", kaže Ibojka Jović.

U jedan od stanova useliće se višečlana porodica, dok će se u kućicu koja je namenjena invalidima useliti porodica Komatina. Tročlana porodica živi od plate koju Dragan zarađuje, njegova supruga je invalid rada, a sin boluje od multiple skleroze.

"Jedva sam čekao ovaj dan da imam svoj krov nad glavom, oduševljen sam", veli Dragan Komatina.

Novi stanari pet socijalnih stanova potpisali su ugovore o zakupu za tri godine. Iako se za ove stanove plaća stanarina, ona je znatno manja od komercijalnih cena.

"Pokazalo se kao jako dobar projekat jer i u ovom drugom krugu konkursa bilo je interesovanjemnogo veće, jednostavno naši sugrađani nisu veerovali da tako nešto može da se desi da njih zapadne, tako da se pokazalo da je dobar projeka. Od ljudi koji žive u onih pet stanova koje smo podelili, imamo pozitivne utiske", naveo je Čedomir Janjić.

Za zakupljivanje stanova za socijalno stanovanje mogli su se prijaviti osobe i porodice u teškoj materijalnoj situaciji, koji nemaju nekretnine, a prema rečima gradonačelnika ovih deset kuća je samo početak projekta, jer grad ima želju da izgradi i nove aranžmane za socijalno stanovanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.