ZR: Gradonačelnik poništio konkurs

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Gradonačelnik poništio konkurs

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potvrdio je za RTV da je poništio konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres zatražila je nedavno od zrenjaninskih vlasti da učešće na tom konkursu ne ograničava na elektronske medije sa sedištem u Zrenjaninu, jer favorizovanje nekih medija predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << direktno kršenje zakona.

Zrenjaninski čelnik je objasnio da je, ubrzo nakon što je u sredstvima javnog informisanja objavljen konkurs koji je kritikovala medijska koalicija, obavešten od strane predstavnika pojedinih zrenjaninskih medija na određene nepravilnosti u konkursu.

"S obzirom na to da veoma poštujem medije i smatram da su bitan segment svakog slobodnog društva, odmah sam reagovao i naložio nadležnim gradskim službama da utvrde da li su ove primedbe opravdane. Kada je ustanovljeno da jesu, naložio sam da se konkurs poništi, što je učinjeno i pre nego što sam zvanično zaprimio dopis novinarskih udruženja", istakao je Janjić.

On je dodao da ni lokalnoj samoupravi, ni njemu lično, nije namera da diskriminišu bilo koji medij u Zrenjaninu, bilo da je elektronski ili štampani.

"To smo i pokazivali u prethodnom periodu, jer su novac namenjen za informisanje, putem konkursa, dobijali bukvalno svi zrenjaninski lokalni i regionalni mediji", naveo je gradonačelnik Zrenjanina.

On je istakao i da neće dozvoliti bilo kakve nepravilnosti u radu lokalne samouprave i napomenuo da pošteđenih neće biti.

"Moja uloga je da štitim isključivo interese građana Zrenjanina i kao što sam obećao prilikom rešavanja slučaja nepravilnosti prilikom raspolaganja gradskom imovinom, kada sam i smenio jednog od članova svog tima, tako i sada kažem da neću dozvoliti kaljanje imena Zrenjanina", poručio je gradonačelnik.

Janjić je objasnio i da će konkurs za dodelu sredstava, koji je poništen, biti ispravljen i potom ponovo raspisan u skladu sa zakonom. On je istakao i da će svi mediji moći da se jave na poziv, kao što je i do sada bio slučaj.

"Ovog puta ću i lično nadgledati tok celokupnog procesa, jer mesta za nove greške ne sme biti, a od zaposlenih ću tražiti detaljan izveštaj o dosadašnjem radu", dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.