ZR: Berza stripova i razgovor sa Momčilom Rajinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2016, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: Berza stripova i razgovor sa Momčilom Rajinom

U okviru sedmog festivala stripa "Stripolis", koji se od 15. do 17. septembra realizuje u Kulturnom centru Zrenjanina, večeras u 19 časova biće organizovana berza stripova, a u 19.30 najavljen je razgovor sa Momčilom Rajinom, muzičkim kritičarem, urednikom i izdavačem iz Beograda.

Momčilo Rajin je jedan od najvećih poznavalaca i stručnjaka pop-kulture na ovim prostorima, navodi se u pozivu.

Bio je član redakcije legendarnog magazine "Džuboks". Smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ga jednim od ključnih ljudi muzičkog Novog talasa u Jugoslaviji, jer je kao urednik, organizator i kritičar podržao krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih tada mlade sastave kao što su „Idoli", „Električni orgazam" i „Šarlo Akrobata". 1982. postaje i glavni i odgovorni urednik stripskih izdanja „Dečjih novina" , tada apsolutno vodećeg izdavača stripa u Istočnoj i Srednjoj Evropi.

To je bilo od velikog značaja za savremeni srpski i jugoslovenski strip, jer je kao urednik "Yu-strip magazina" uticao na rane karijere stvaralaca kao što su Zoran Janjetov, Rajko Milošević - Gera, Zoran Tucić, Dejan Nenadov, Darko Perović, Igor Kordej i drugi.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.