Vulin: Novca ima, fale ideje, ali je država tu da pomogne

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Novca ima, fale ideje, ali je država tu da pomogne

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas u Perlezu, kod Zrenjanina, da je Vlada Srbije izdvojila 16 milijardi dinara za podsticaj preduzetništva, a od toga su, kako je naveo, četiri milijarde bespovratna sredstva.

"Novca uvek ima, ali je pitanje ima li dovoljnio ideja , borbe i želja, a mi smo tu da pomognemo" kazao je Vulin na svečanosti povodom porinuća broda u brodogradilištu Šipjard Bomeks 4M.

Vulin je pozvao preduzetnike da se aktivno uključe >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i koriste pomoć koju im je Vlada Srbije stavila na raspolaganje."Kroz Nacionalnu službu za zapošljavanje 2,8 milijardi dinara odvojeno je za podsticaje zapošljavanja. Olakšali smo zapošljavanje, pa ove godine, za razliku od ranijih, za svakog novozaposlenog radnika sa Nacionalne službe zapošljavanja nećete imati obavezu zapošljavanja dve godine, već od godinu dana, za neke kategorije šest meseci", rekao je Vulin.

On je naveo da je povećan iznos podsticaja, kao i da su predviđene olakšice za mala i mikro preduzeća i preduzetnike.

"Obezbedili smo novu meru da ukoliko poslodavac zaposli dva radnika ne plaća 75 odsto svega što je dužan da isplaćuje državi. Za podsticaje privredi odvojeno je 16 milijardi dinara, koristite to", poručio je Vulin preduzetnicima i dodao da sve to govori o odnosu države prema njima.

Država je tako izjednačila domaćeg i stranog preduzetnika, rekao je Vulin preduzetnicima.

On je dodao da će samo kroz Nacionalnu služnu zapošljavanja u 2016. godni biti zaposlena više od 41.000 ljudi, a kroz aktivne mere zapošljavanja 131.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.