Vršac dobija tri mosta na trasi obilaznice

Izvor: Blic, 19.Sep.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac dobija tri mosta na trasi obilaznice

Na trasi buduće obilaznice oko Vršca, u dužini od 8,5 kilometara, biće izgrađena i tri mosta, a saobraćajnica će biti važan deo putnog Koridora 11, koji treba da poveže Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju, rečeno je danas Tanjugu u Saobraćajnom institutu CIP.

U okviru obilaznice, čija je gradnja počela u petak, biće izgrađen most preko pruge Vršac - Zrenjanin, most preko vršačkog kanala i most preko puta Vršac - Zrenjanin i pruge Vršac - rumunska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << granica.

Na Beogradskom putu i putu od Vršca do graničnog prelaza sa Rumunijom "Vatin" biće izgrađene i petlje za uključivanje vozila sa obilaznice na postojeće saobraćajnice.

Izmeštanjem saobraćaja biće smanjeno zagađenje vazduha i buka, a staro jezgro grada i značajni spomenici vojvođanske urbane arhitekture biće zaštićeni od negativnog uticaja Izgradnjom ove obilaznice biće omogućen i razvoj industrijske zone "Sever" Izgradnja obilaznice predstavlja najskuplji infrastrukturni projekat koji će biti realizovan u Vršcu u protekle dve decenije

Generalni direktor CIP - a Milutin Ignjatović je kazao da će to biti veoma korisna saobraćajnica za gradjane Vršca.

"Izgradnjom obilaznice biće izmešteni teretnjaci iz centra Vršca i biće manje problema u saobraćaju", istakao je Ignjatović.

Vrednost izgradnje obilaznice oko Vršca iznosi oko 15 miliona evra, a očekuje se da će biti završena do 2012. godine.

Obilaznica se gradi na lokaciji od Beogradskog puta, obodom sela Pavliš i Vršački ritovi i uključuje se na put za Vatin, u blizini deponije.

Reč je o prvoj fazi radova za deonicu u dužini oko 2,6 kilometara, čija vrednost iznosi 625 miliona dinara, a novac su obezbedili "Putevi Srbije" - 300 miliona, "Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine" - 300 miliona dinara i opština Vršac - 25 miliona dinara za eksproprijaciju zemljišta.

Prva faza radova trebalo bi da bude završena do avgusta 2011. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na trasi obilaznice oko Vršca biće izgrađena tri mosta

Izvor: Glas javnosti, 20.Sep.2010, 07:02

BEOGRAD - Na trasi buduće obilaznice oko Vršca, u dužini od 8,5 kilometara, biće izgrađena i tri mosta, a saobraćajnica će biti važan deo putnog Koridora 11, koji treba da poveže Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju, rečeno je u Saobraćajnom institutu CIP...U okviru obilaznice, čija je gradnja...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.