Izvor: Danas, 04.Sep.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlast o konkursu, opozicija o problemima

Zrenjanin - Investicije su prioritet zrenjaninske vlasti, što dokazuje brzina kojom je zakazana i održana jučerašnja, 25. sednica Skupštine grada.

Dnevni red je činila samo jedna tačka, predlog Odluke o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina na lokalitetu „Severozapad - Elemir’’, preciznije na lokaciji između pogona Fulgara i kompanije Gece. Ni ko gradi ni šta se planira trenutno se ne zna, do >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << završetka konkursa, a vlast je brzinu zakazivanja sednice opravdala „hitnošću u vezi s postupkom investicije s obzirom na veliku zainteresovanost za otuđenje predmetnog zemljišta“.

- Reč je o parceli površine 12.000 kvadratnih metara, a sa konkursom se žuri jer postoji interesovanje i investitor. Rok konkursa je 30 dana, dok je osam dana rok za sklapanje ugovora. Šta će se graditi i ko će raditi, znaće se ubrzo - rečeno je u Skupštini grada.

Najzanimljiviji i najduži deo sednice, s obzirom na to da je usvajanje dnevnog reda prošlo za deset minuta, posvećen je odborničkim pitanjima. Demokratska stanka zatražila je da se na dnevni red sednice stavi predlog o incidentu na Danima piva, kada je napadnut i udaljen foto-reporter lista „Zrenjanin“.

- Tražimo da skupština stavi van snage odluku o postavljanju splavova, donetu 17. aprila ove godine. Završimo ono što građani od nas očekuju - poručio je šef odborničke grupe DS Goran Kaurić.

Predrag Jeremić, odbornik demokrata, zatražio je odgovor koje stare i oštećene zgrade imaju prioritet adaptacije, s obzirom na to da su za adaptaciju Stare štedionice, poznatije kao „

Tisa“, u budžetu izdvojena dva miliona dinara.

- Zavod za zaštitu spomenika konkurisao je kod nadležnih državnih institucija tražeći tri miliona dinara za ovu zgradu, dok je grad namenio još dva miliona dinara. S obzirom da u Zrenjaninu postoje oštećeniji objekti, poput Pinove vile ili Sandićeve kuće, postavljamo pitanje da li se to novcem građana finansira obnova zgrade u kojoj pokrajinski poslanik SNS Darko Bađok ima lokal oglašen za prodaju - pitao je Jeremić za skupštinskom govornicom.

On je zatražio da se ozbiljno shvate apeli građana naselja Bagljaš, gde 39 dana neprekidno ulična rasveta radi danju a ne noću. Uostalom, takva situacija je u celom Zrenjaninu, a nadležno preduzeće „Direkcija za izgradnju grada“ pravda rešavanje ovog problema sporošću tendera. Prema Jeremićevim rečima, grad je za rasvetu predvideo 82 miliona dinara, pa se postavlja pitanje zašto se struja neracionalno troši a problem sa osvetljenom ne reši. Odbornica Republikanske stranke zamerila je vlasti što je prostor ispred privatnih kuća u mesnoj zajednici „Nikola Tesla“, konkretno Ulici Lole Ribara pretvorila u parking prostor, dok su se čule i primedbe o neredovnom gradskom saobraćaju.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.