Više nezaposlenih u Srednjebanatskom okrugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2013, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više nezaposlenih u Srednjebanatskom okrugu

ZRENJANIN -

U Srednjebanatskom regionu krajem februara, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) bilo je 19.611 nezaposlenih ili za 5,8 odsto više nego na kraju prošle godine, saopštila je danas Privredna komora Zrenjanin.

Kako se navodi, u februaru ove godine u odnosu na 2012. najveće povećanje nezaposlenosti bilo je u Zrenjaninu - za 825, odnosno za 8,1 odsto, dok u opštini Novi Bečej >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << procenat povećanja nezaposlenosti iznosi 5,6 odsto.

U opštininima Nova Crnja, Žitište i Sečanj broj nezaposlenih je sa minimalnim povećanjem, što znači da ni u jednoj opštini srednjebanatskog regiona na kraju februara 2013 .godine nije došlo do smanjenja broja nezaposlenih lica.

Na evidenciji nezaposlenih u NSZ za Srednjebanatski okrug je i 1.132 lica sa visokom školskom spremom "što u značajnoj meri odražava nizak nivo tehničko-tehnološkog razvoja privrede i nemogućnost angažovanja visokostručnog kadra" kazao je Momčilo Nikolčić iz Privredne komore Zrenjanin.

Ukazao je da je na evidenciji nezaposlenih i 4.789 lica starijih od 50 godina sa vrlo malim ili skoro nikakvim mogućnostima za zapošljavanje. Čak 1.683 osobe čekaju posao pet do 10 godina, a duže od toga 1.130 lica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.