Verbić: Važna saradnja privrede i obrazovnih institucija

Izvor: RTS, 10.Mar.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Važna saradnja privrede i obrazovnih institucija

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je da je saradnja privrede i obrazovnih institucija od velikog značaja, ali da privreda u Srbiji malo ulaže u nauku i obrazovanje.
Verbić je na otvaranju laboratorija za fiziku i hemiju na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, rekao da je za to dobar primer kontinuirane saradnje te visokoobrazovne ustanove i Kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "NIS Gasprom njeft".

Zahvaljujući NIS-u, opremljene su te laboratorije, a 2014. godine akreditovan je studijski program Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa, koji je jedini u Srbiji.
"Nama se često spočitava to da nauka i visoko obrazovanje malo toga rade za privredu, ali istovremeno, istina je i da privreda malo ulaže u visoko obrazovanje i nauku kod nas. Želimo više ovakvih primera", istakao je Verbić.
Zamenik generalnog direktora NIS-a Andrej Šibanov naglasio je da je ta saradnja od izuzetnog značaja, jer fakultet i kompanija dele iste vrednosti, svesni su značaja obrazovanja i ulaganja u mlade ljude.
"Posebno sam radostan što će vaši studenti, a neki od naših budućih kolega u NIS-u dobiti savremene uslove za učenje. Stvaranje uslova za kvalitetno obrazovanje osnovni je preduslov za stvaranje stručnog kadra", zaključio je Šibanov.
Na značaj ove donacije koja će povećati nivo kvaliteta obrazovanja ukazali su i rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić, dekan zrenjaninskog fakulteta Milan Pavlović i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.