Venci i cveće za dan oslobođenja Velikog Bečkereka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venci i cveće za dan oslobođenja Velikog Bečkereka

ZRENJANIN - Polaganjem venaca i cveća na spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću i na spomen obeležja borcima i znamenitim ličnostima u Prvom svetskom ratu, danas je u Zrenjaninu obeležen praznik grada i 90.godišnjica oslobođenja tadašnjeg Velikog Bečkereka.

Tim povodom, u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović", u organizaciji Skupštine grada, održana je svečana akademija na kojoj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << umetničkim programom i besedom izraženo sećanje na 17. novembar 1918. godine kada je srpska vojska, pod komandom pukovnika Dragutina Ristića, bez ispaljenog metka, zauzela grad, a vlast prešla u ruke Srpskog narodnog veća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.