VLASNIK I KJIGOVOĐA OSUĐENI ZA UTAJU POREZA

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLASNIK I KJIGOVOĐA OSUĐENI ZA UTAJU POREZA

ZRENJANIN- Vlasnik i osnivač firme "Viktori" doo Anđelko Bitević (56) iz Stajićeva osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine i osam meseci, zbog krivičnog dela izbegavanje plaćanja poreza, a knjigovođa Marija Boldvai na šest meseci zatvora, rečeno je u Višem sudu u Zrenjaninu.

Od ranije dobro poznat policiji i pravosudnim organima, svojevremeno u Zrenjaninu proglašen za "gazdu" Banata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vlasnik brojnih firmi u Stajićevu, Ečki i drugim mestima, Bitević je, od februara 2003. do marta 2004. godine, sa vlasnicom knjigovodstvene radnje "Zanatlija", koja je obavljala određene poslove za "Viktori", organizovao registraciju samostalnih radnji u Melencima, Žablju, Kumanu, Aleksandrovcu, Kaću, Elemiru, Novom Sadu i Futogu, protivno Zakonu o porezu na promet, da bi izbegli plaćanje utvrđene poreske obaveze u iznosu od 27. 032. 633 dinara.

Bitević je osuđen i na novčanu kaznu od 100.000 dinara, kao i na dvogodišnju zabranu vršenja dužnosti u preduzeću, a Boldvai na jednogodišnju zabranu obavljanja knjigovodstvenih poslova i na novčanu kaznu od 30.000 dinara.

Bitević se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, kao jedan od osuđenih .

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.