Uskoro čokolade sa markicom proizvedeno u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro čokolade sa markicom "proizvedeno u Novom Sadu"

Globalni lider u proizvodnji čokolade, švajcarska kompanija "Beri Kalebo" sledeće nedelje počinje izgradnju fabrike u Novom Sadu, potvrdio je za emisiju "Grad i mi" gradonačelnik Miloš Vučević. Fabrika će biti izgrađena na parceli koja se nalazi na putu ka Zrenjaninu, na izlazu prema auto putu E 75, a investitor planira da osim proizvodnje, u saradnji sa Tehnološkim fakultetom u Novom Sadu pokrene i naučno–istraživački >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centar, kao i akademiju za razvoj tehnologija u oblastima proizvodnje čokolade i kakaoa.

"Dobili smo premijum brend iz prehrambene industrije i to je investicija koja je višestruko značajna, jer će uticati na brendiranje Novog Sada, pored naravno povećanja proseka plata i broja zaposlenih", kaže gradonačelnik Novog Sada.

Od ranije je poznato da su se za dolazak te kompanije borile sve zemlje regiona, ali investitor je odlučio da u Novom Sadu izgradi prvu fabriku u ovom delu Evrope. Vučević najavljuje da se uskoro očekuje dolazak velike nemačke fabrike "Boš male turbo sistemi", koja će pogon graditi u zoni Sever 4. Pored dolaska novih investitora u Novi Sad, očekuje se i realizacija kapitalnih projekata u okviru Investicionog plana "Srbija 2025" za Novi Sad. To su projekti koji se odnose na izgradnju i rekonstrukciju kanalizacione i vodovodne mreže u pojedinim delovima grada, i proširenje i izgradnju novih škola i obdaništa, kao i rekonstrukciju Spensa, ističe gradonačelnik.

Voda ispravna, uskoro otvaranje bazena!

Senzacionalističkim vestima zbog zatvaranja bazena, kojim je prethodnih dana uznemiravana javnost, dok su se čekali rezultati analize vode u bazenima, nisu podlegli sportisti koji te bazene koriste, ističe gradonačelnik, koji je odmah dobio njihovu podršku u naporima da hitno reši problem. On tvrdi da nema mistifikacije, već da su stare i loše tehnologije učinile svoje, te da se odmah pristupilo otklanjanju kvara na elektroinstalacijama i čišćenju bazena i filtera.

"Bazeni neće raditi, koliko god to bude potrebno, dok god rezultati ispitivanja vode ne budu pozitivni i dok sanitarna inspekcija ne donese rešenje o njihovom ponovnom otvaranju", izričit je on.

"Biću prvi na listi za Novi Sad"

"Znam da je interesovanje javnosti s kim će SNS na izborne liste. Videćete da ćemo imati mnogo novih kandidata za gradonačelnike. Ovde ću ja biti prvi na listi, da neke razočaram. Ali videćete nešto što niste do sada viđali na političkoj sceni, da stranka koja ide iz pobede u pobedu, daje šansu drugima, novim igračima. Što se tiče koalicija, razgovaraćemo sa našim koalicionim partnerima sa kojima smo imali do sada saradnju, a već sledeće nedelje ćete videti koalicioni sporazum i sva imena na listi."

"Imam lep predlog za sve, za dva meseca imamo izbore, pa neka se svi kandiduju. Ovo su lokalni izbori, ne moraju da pričaju o temema od kojih beže, jer neće ništa smeti da kažu o Kosovu i Metohiji, o položaju SPC u Crnoj Gori, ne znaju ni kako se kurs dinara održava, ne znaju ni kako bi doveli investitore, ali neka kandiduju te svoje ideje koje imaju, jer je to politički legitimno. Ja shvatam da prihvatam razne građanske inicijative, evo smanjen je cenzus na 3 odsto, pa neka se bore za ideje za koje se zalažu."

Nakon što počnu da rade, gradonačelnik kaže da će morati da se uradi i redukcija smena korišćenja bazena, jer su kapaciteti preopterećeni. Najavljivana potpuna rekonstrukcija bazena uslovljena je početkom rada otvorenih bazena, jer se u olimpijskoj godini ne sme ugroziti priprema sportista, naglašava on i dodaje da je sada svima jasno da dva zatvorena bazena nisu dovoljna za grad veličine Novog Sada. Na pitanje da li je dovoljna ostavka direktora Spensa, koju je lično zahtevao, on kaže:

"Pokazali smo da postoji odgovornost, u ovom slučaju objektivna i pokazali smo da ne postoje nesmenjivi. Zaboravili ste da je pre desetak godina bila zatrovana voda na reni bunarima i da od tada ne rade. A da li je tada neko podneo ostavku?"

Spens ulazi u projekat Srbija 2025, na kojem se radi sa stručnjacima sa Fakulteta tehničkih nauka, uz finansijsku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj. Za obnovu zatvorenih bazena, koja će verovatno početi krajem maja, grad je već obezbedio 120 miliona dinara.

Emisiju Grad i mi možete pogledati večeras od 18 sati na RTV 1.

Dan nakon snimanja emisije "Grad i mi", rezultati poslednjeg ispitivanja Instituta za javno zdravlje Vojvodine potvrdili su da je voda na bazenima na Spensu i Slanoj bari ispravna, kako mikrobiološki, tako i fizičko-hemijski. Za RTV je potvrđeno da će bazeni biti otvoreni početkom sledeće nedelje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sledeće nedelje počinje izgradnja fabrike čokolade

Izvor: NoviSad.com, 28.Feb.2020

Globalni lider u proizvodnji čokolade, švajcarska kompanija "Beri Kalebo" sledeće nedelje počinje izgradnju fabrike u Novom Sadu. Fabrika će..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.