Ukinuta presuda advokatu Kenjiću

Izvor: B92, 08.Jan.2013, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda advokatu Kenjiću

Zrenjanin -- Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je advokat Branislav Kenjić (50) osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva supruge.

Kenjić je u Višem sudu oglašen krivim zbog izvšenog krivičnog dela, teškog ubistva, počinjenog u februaru 2011. godine, u porodičnoj kući u Zrenjaninu. Kenjić je suprugu ubo nožem 36 puta.

Apelacioni sud je uvažio žalbu optuženog Kenjića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "zbog bitne povrede odredaba postupka“ i vratio na ponovno suđenje presudu izrečenu 5. aprila 2011. godine u zrenjaninskom sudu.

"Presuda ne sadrži potreban opis radnje izvršenja krivičnog dela, pa nije moguće, za sada, utvrditi da li se u radnjama optuženog stiču sva obeležja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret", stoji u obrazoženju rešenja Apelacionog suda.

Apelacioni sud je naveo i da prvostepeni sud nije utvrdio činjenice vezane za način izvršenja krivičnog dela i trajanje napada i odredo koje dokaze još treba da izvede.

Suđenje u Zrenjaninu nije bilo javno, zbog interesa i zaštite maloletne dece supružnika koji su se upoznali i ranije zajedno radili u zrenjaninskom sudu.

Porodica ubijene Jasmine s ogorčenjem je primila vest o ukidanju presude i ponovnom suđenju njihovom bivšem zetu, advokatu Kenjiću. Otac ubijene Jasmine, Mirko Ćorovic iz Ečke, navodi da je Kenjić izvršio ubistvo na svirep način, tako što je žrtvi zadao 36 uboda nožem, naneo joj 13 posekotina po licu, vratu i grudima, plomio joj lobanju i da je posle ubistva pobegao automobilom u Sarajevo, što je sve zapisano i u optužnici Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokatu Kenjiću za ubistvo supruge ponovo suđenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2013

ZRENJANIN -..Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Zrenjaninu kojom je advokat Branislav Kenjić (50) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 35 godina, zbog ubistva supruge Jasmine sa 36 uboda kuhinjskim nožem, potvrdila je danas Tanjugu portparol Višeg suda Branislava...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.