Hrabro srce Srbije, ali Crna Gora bolja za gol!

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 18:05

Hrabro srce Srbije, ali Crna Gora bolja za gol!

Reprezentacija Srbije doživela je poraz od Crne Gore, 30:31 (12:16) u trećem kolu Grupe 6 kvalifikacija za EP.

Na meču u Zrenjaninu, izabranice selektora Uroša Bregara dale su sve od sebe, ali su posle tri kola upisale prvi poraz.

Šteta, jer su odigrale srčano i hrabro, bile na pragu da naprave iznenađenje, ali nedostajalo im je na kraju malo sreće i koncentracije da dođu makar do boda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Mora se reći da je Crna Gora, sedma sa nedavno završenog svetskog prvenstva, bila favorit pre susreta i to je i opravdala.

U timu Srbije najefikasnije su bile Jovana Jovović sa sedam, te Sanja Radosavljević i Aleksandra Stamenić sa po pet golova.

Kod Crne Gore, briljirala je Matea Pletikosić sa devet golova, po pet su ostigle Anastasija Marsenić i Itana Grbić.

Izabranice selektora Bregara imale su dosta problema u prvom delu, posebno u fazi napada, dosta su grešile, a iskusne gošće to koristile.

Srbija je jedino vođstvo u prvom delu imala na početku kada je Sanja Radosavljević pogodila za 1:0, međutim, usledila je serija od 4:0 za Crnu Goru.

Izabranice selektora Bojane Popović su uglavnom održavale prednost, ona je u prvih pola sata išla na maksimalno pet golova razlike u tri navrata, da bi na poluvremenu bilo 12:16.

Bilo je jasno da nešto mora da se menja u igri Srbije, i od starta drugog dela viđena je znatno bolja i agresivnija igra domaćeg tima u oba smera.

U 36. minutu Srbija je golom Janjuševićeve prišla na minus dva (16:18), a tri minuta kasnije petim golom Jovane Jovović na 17:19.

Srbija je u 41. minutu golom Radosavljevićeve prišla na samo gol zaostatka, ali je usledila brza kontra i gol Brnović za 19:21.

Ipak, sredinom drugog dela Srbija je u 46. minutu stigla do izjednačenja, 22:22.

Podigla se i publika na noge i Srbija je u 48. minutu golom Janjuševićeve iz sedmerca povela sa 24:23.

Ušlo se u u neizvestan finiš, na devet minuta pre kraja bilo je 25:25, a na pet minuta pre kraja bilo je 27:27.

Iskusnije gošće su iskoristile greške Srbije u napadu, na tri minuta pre kraja opet stekle dva gola više preko Pletikosić i Grbić, 28:30.

Uspele su igračice Srbije na minut i po pre kraja da golom Anđele Janjušević izjednače na 30:30.

U poslednjem minutu Itana Grbić je postigla gol za 30:31, imala je Srbija napad za izjednačenje, ali je Jovana Jovović ispustila loptu i tu je sve bilo završeno.

Sve detalje sa susreta u Zrenjaninu mogli ste da pratite uz LIVE BLOG B92. net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.