U srednjem Banatu koronavirusom zaraženo 39 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 12:27

U srednjem Banatu koronavirusom zaraženo 39 osoba

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, situacija u srednjem Banatu stabilna je kada se poredi sa ostalim opštinama i gradovima. Beleži se porast broja zaraženih, a to se pripisuje nedisciplini i povećanju kontakata među najaktivnijim stanovništvom.

Zdravko Ždrale iz ovog Zavoda kaže da je ukupno zaraženo 39 osoba od kojih je 22 iz samog grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjanina, 11 iz naselja sa teritorije grada, Novi Bečej ima 2 a opština Žitište 4 obolela. Sečanj i Nova Crnja nemaju nijedan slučaj.

Do sada je testirano u Zrenjaninu 2.700 ljudi. U samom gradu postoji jedna Covid ambulanta, u naselju Zeleno polje i tamo se mogu javiti svi pacijenti sa respiratornim oboljenjima. Mere opreza među stanovništvom su sve primetnije i na ulici je sve više onih koji nose maske.

Zrenjaninski Zavod je do sada pripremao uzorke za analize koji su slati u Zavod za javno zdravlje u Novom Sadu, a ovih dana će pacijentima biti omogućeno da kompletno testiranje obave u Zrenjaninu u posebnom odeljenju Zavoda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.