U Zrenjaninu nezaposlene 8.143 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zrenjaninu nezaposlene 8.143 osobe

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je danas da su u tom gradu trenutno nezaposlene 8.143 osobe i da se lokalna administracija trudi da raznim merama taj broj smanji.

"Trenutno je u Zrenjaninu nezaposleno 8.143 lica, što nije mali broj. Trudićemo se da se taj broj smanji, a to činimo na razne načine, od raznh podsticaja, do mera aktivne politike zapošljavanja za šta je u budžetu grada za 2017.izdvojeno 10 miliona dinara", kazao je on.

Janjić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je na konferenciji za novinare rekao da su se programi poput "Prve šanse" u prethodne dve godine pokazali kao dobri primeri jer je sa preduzetnicima i privrednicima postignut dogovor.

"Grad je finansirao platu, od 6 do 12 meseci tim mladim ljudima, a više od 30 odsto tako angažovanih nastavlja da radi u tim preduzećima, što se pokazalo kao najbolji model", rekao je on.

Janjić je naveo i da će biti nastavljene aktivnosti na promovisanju Zrenjanina kao dobrog mesta za investiranje, a da je "u poodmaklim pregovorima sa nekoliko investitora koji su zainteresovani za zrenjaninsku industrijsku zonu",

On je najavio i da će u 2017. godini biti nekoliko investicija u poljoprivredi.

Direktorka zrenjaninske fiijale Nacionalne službe zapošljavanja Tatjana Mijatović je kazala je da je u Srednjobanatskom okrugu na evidenciji nezaposlenih krajem decembra prošle godine bilo oko 16.500 ljudi. Kako je navela, u toku prošle godine samo zbog stečaja u "Beohemiji – Inhem" na evidenciju nezaposlenih je pristiglo više od 300 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grad plati 12 meseci, trećina ostane da radi

Izvor: B92, 19.Jan.2017, 10:05

Zrenjanin -- Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kaže da su u tom gradu nezaposlene 8.143 osobe i da se lokalna administracija trudi da raznim merama taj broj smanji..."Trenutno je u Zrenjaninu nezaposleno 8.143 osoba, što nije mali broj. Trudićemo se da se taj broj smanji, a to činimo na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.