Tvrdio da može da izleči dečaka tako što će zadaviti vešticu

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2016, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tvrdio da može da izleči dečaka tako što će zadaviti vešticu

Osnovni javni tužžilac u Zrenjaninu podneo je sudu optužni predlog protiv R.T. (61) iz Zrenjanina zbog sumnje da je lažnim predstavljanjem doveo u zabludu K. P. iz Manđelosa da će mu izlečiti sina tako što će "pocepati i potrgati veštice" i naveo ga da mu za to plati 24.000 dinara.

Optužnim predlogom R. T. se tereti za prevaru.

"Oštećeni je u nekoliko navrata dovodio sina na "terapiju". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << U tim prilikama R. T. je izvodio neke rituale, obučen u hodžino odelo, palio je trave i izgovarao neke molitve", navodi tužilaštvo. Za te "usluge" naplatio je 24.000 dinara.

Kada mu je K.P. posle tri meseca rekao da njegovom sinu nije bolje, osumnjičeni mu je odgovorio da je to "zato ššto su ga „napale velike sile", ali da mu on može pomoći, da će "zadaviti vešticu - tako što će poslati šejtanske diplomate, koji će ući u nju i pocepati je", navodi se u optužnom predlogu.

R.T. je naveo da će za tri meseca osloboditi njegovog sina od veštice i da je potrebno da plati 3.000 evra za tu uslugu, ali oštećeni taj novac nije dao.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.