Izvor: Blic, 02.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac pritvoren zbog primanja mita

Okružnom javnom tužiocu u Zrenjaninu Draganu Laziću (49) određen je pritvor do 30 dana, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo primanje mita, izjavio je danas Tanjugu istražni sudija Okružnog suda u Zrenjaninu Ileš Bakoš.



Rešenjem istražnog sudije, pritvoren je i vlasnik ciglane "Slavko Reljin" u Perlezu, Petar Savković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Novog Bečeja, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Bakoš je odredio pritvor i vlasniku novosadske firme "Dijagonala" Aleksandru Vojnovu, kao i službeniku ciglane u Perlezu Dušku Mančiću, zbog sumnji da su počinili krivično delo falsifikovanja službene isprave .

Istražni sudija najavio je za sutra donošenja rešenja o pokretanju istrage protiv ove "četvorke", kao i saslušanje osumnjičenog poslovođe ciglane Tihomira Savića i službenice Mire Ančić.

Bakoš je rekao da su okružni javni tužilac i još trojica osumnjičenih pritvoreni zbog sprečavanja uticaja na svedoke i prikrivanja ili uništavanja dokaza o počinjenim krivičnim delima.

Suspendovani okružni tužilac u Zrenjaninu Dragan Lazić je hitno udaljen sa posla u četvrtak, a Skupština Srbije mu je dan kasnije ukinula imunitet, čime su se stekli uslovi da mu se odredi pritvor.

Bakoš nije saopštio detalje iz istrage, ali je iz policijskih izvora saopšteno da postoji sumnja da je Lazić počinio više krivičnih dela, za šta je "nagrađen" od Savkovića sa 40 šlepera cigle koju je zatim prodao novosadskoj "Dijagonali" za dva miliona 876.200 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.