Turski investitor u Zrenjaninu

Izvor: RTS, 18.Sep.2014, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski investitor u Zrenjaninu

U narednih mesec dana počeće proizvodnja beretki u novoosnovanom zrenjaninskom preduzeću "Begej beret", a reč je o brownfield investiciji kojom je osposobljeno hiljadu sto kvadratnih metara pogona nekadašnje Fabrike čarapa "Udarnik" koja je već godinama u stečaju.

U novoosnovanom zrenjaninskom preduzeću "Begej beret", nekadašnjem pogonu Fabrike čarapa "Udarnik" koja je već godinama u stečaju, u narednih mesec dana počeće proizvodnja beretki.

"U prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trenutku biće zaposleno 30, a sa proširenjem proizvodnje ukupno 80 radnika. Izuzetno sam zainteresovan i za dodatna ulaganja, pa se može očekivati da u potpunosti preselim pogone iz Rumunije odakle smo u Srbiju izmestili deo proizvodnje", kaže turski investitor Ajhan Agil.

Trenutno se instaliraju mašine i uređuje prostor buduće fabrike "Begej beret" koja je, nakon nedavnog potpisivanja ugovora sa lokalnom samoupravom, registrovana kao zrenjaninsko preduzeće.

Investitor Ajhan Agil vlasnik je turske kompanije "Jolly textil", a za investiranje i saradnju sa Zrenjaninom odlučio se nakon preporuke Ambasade Turske u Beogradu koja je procenila da grad na Begeju nudi idealne pogodnosti i uslove za ulaganje.

U pratnji prestavnika gradske uprave Zrenjanina investitor je obišao pogon u formiranju gde će se proizvoditi beretke za tursku vojsku. Ovo je i najava buduće šire poslovne saradnje, jer je veliki broj investitora iz Turske zainteresovan za pokretanje proizvodnje u Srbiji.

rts.zrenjanin@rts.rs

+381 23 534 566

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.