Hapšenja u aferi Jugoremedija

Izvor: Press, 07.Nov.2012, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja u aferi "Jugoremedija"

Kriminalistička policija privela je bivšeg generalnog direktora "Jugoremedije" Jovicu Stefanovića Ninija, bivšeg direktora za organizaciona, ekonomska i pravna pitanja te fabrike Zlatka Markovića i direktorku preduzeća "Nini DOO" Olgu Antić, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja na štetu "Jugoremedije" Stefanoviću pribavili korist od oko 7,5 miliona evra.

Stefanović, koji je vlasnik preduzeća "Jaka 80" iz Makedonije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je preko firme MD "Nini" iz Niša 2002. godine na javnoj aukciji od Agencije za privatizaciju kupio 42 odsto akcija zrenjaninske fabrike iz državnog portfelja, prenosi RTS.

Naredne godine "Jaka 80" umesto da izvrši dokapitalizaciju "Jugoremedije" vrši konverzijum duga u akcije.

Ta potraživanja, kako sumnjaju izvori bliski istrazi, stvorena su upravo na osnovu nabavke sirovina za izradu lekova koja je "Jugoremedija" nabavljala od "Jake 80", a tako je Stefanović postao većinski vlasnik fabrike lekova, navela je RTS.

Iako je 2006. sud poništio dokapiltalizaciju, sve do marta naredne godine Stefanović je upravljao "Jugoremedijom".

Stefanović je poznat i iz afere o privatizaciji "Srboleka" 2005. godine, a zbog sumnje da je oštetio tu farmaceutsku kompaniju za više od pet miliona evra uhapšen je 2010. godine, ali ubrzo pušten.

Nadležna tužilaštva ispitivala su u avgustu ove godine 18 od 24 privatizacije koje su sprovedene u Srbiji a koje su rezolucijom Evropskog parlamenta označene kao sporne. Među spornim privatizacijama tada se našla i fabrika za proizvodnju lekova "Jugoremedija".

Podsećamo da su u avgustu lišene slobode četiri osobe iz Jugoremedije zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja i oštetitili zrenjaninsko preduzeće za oko 600.000 evra.

U tadašnjoj akciji pripadnika MUP-a, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Zrenjanin uhapđeni su vršilac dužnosti generalnog direktora "Jugoremedije" A.D. iz Zrenjanina Zdravko D., vršilac dužnosti direktora u „Luksol farmacije" D.O.O i „Penfarm" D.O.O Milan Z., sudski veštak Stevan G. i finansijski direktor, "Jugoremedije" Ankica M.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Jovica Stefanović Nini

Izvor: Press, 07.Nov.2012

Kriminalistička policija privela je bivšeg generalnog direktora "Jugoremedije" Jovicu Stefanovića Ninija, bivšeg direktora za organizaciona, ekonomska i pravna pitanja te fabrike Zlatka Markovića i direktorku preduzeća "Nini DOO" Olgu Antić, rečeno je Tanjugu u MUP-u...Oni se sumnjiče da su...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.