Tragedija u Idvoru- troje mrtvih, šestoro ranjenih

Izvor: Studio B, 03.Jun.2012, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija u Idvoru- troje mrtvih, šestoro ranjenih

Tri osobe su rano jutros poginule u eksploziji ručne bombe u banatskom mestu Idvor u ugostiteljskom objektu "Dama", koji je radio i pored toga što je pre dva do tri meseca dobio zabranu obavljanja delatnosti.

Portparol Urgentnog centra Drago Jovanović potvrdio je za Tanjug da su u tu medicinsku ustanovu primljene tri osobe sa težim povredama zadobijenim u jutrošnjoj eksploziji u Idvoru, ističući da one nisu životno ugrožene. Nakon lekarskog zbrinjavanja, jedna osoba je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << puštena kući, dok su druga dvojica ostala na odeljenju hirurgije, dodao je Jovanović.

Bombu M 75 je aktivirao Saša B. (36) iz Sefkerina nakon verbalnog okršaja sa obezbeđenjem lokala, a kako su očevici izjavili, tragičan događaj na ulazu kafea dogodio se "u sekundi".

Portparol Višeg suda u Pančevu Sandra Medaković kazala je Tanjugu da se zbog toga što je kafe "Dama" radio uprkos zabrani, desilo da su oko ponoći u tom lokalu bili inspektorka protivpožarne zaštite i ovlašćeno službeno lice Odseka za vanredne situacije Policijske uprave Pančevo koji su kontrolisali rad i sačinili zapisnik. Medakovićeva je rekla da je uviđaj završen i da je pokazao da je nakon što je Saša B. aktivirao ručnu bombu, poginulo troje ljudi, a šestoro osoba zadobilo lakše i teže povrede. Istražni sudija je naredio obdukciju tela osoba koje su poginule, dodala je ona.

Medakovićeva je rekla da je bomba M75 aktivirana posle verbalnog sukoba Saše B. sa radnicima obezbeđenja lokala. Nakon aktiviranju bombe, na licu mesta je preminuo Igor B. (37), rođeni brat Saše B, dok su on i Miroslav S. (28) preminuli na putu do bolnice. Sva trojica su iz Sefkerina.

Kako je navela Medaković, teške telesne povrede zadobili su Ivan I. (30) iz Opova, Aleksandar I. (19) iz Bavaništa i Stefan N. (35) iz Opova. Svi su zbrinuti u Beogradu. Dva pacijenta sa lakšim telesnim povredama smešteni su u Opštoj bolnici Pančevo na odeljenju ortopedije, a radi se o Zoranu T. (32) iz Idvora i Zoranu S. (26) iz Sakula. Tom prilikom povređen i jedan radnik obezbeđenje Zoran M. (34) koji je zbrinut u bolnici u Zrenjaninu.

Medakovićeva je objasnila i da se lokal, čiji je vlasnik B.S (55) iz Idvora, sastoji iz dva dela i da je u prvom, manjem ulaznom delu aktivirana ručna bomba i da su se svi povređeni upravo nalazili u tom prvom delu. Ona je kazala da još nije poznat motiv, dodajući da ne raspolaže informacijama da li je Saša B. od ranije poznat policiji.

Povređeni u jutrošnjoj eksploziji u kafeu u Idvoru kod Kovačice Zoran Surdan i Zoran Todorov izjavili su za Tanjug da se sve dogodilo u sekundi i da se jedan običan izlazak u grad pretvorio u tragičan događaj.

Surdan (26) iz Sakula i Todorov (32) iz Idvora, koji su lakše povređeni, oporavljaju se u Pančevačkoj bolnici, a kako su istakli, Saša B. je aktivirao ručnu bombu nakon verbalnog sukoba sa obezbeđenjem tog ugostiteljskog objekta.

Surdan je, kako je naveo, manje video šta se tačno u lokalu desilo "a više je osetio". "Iz jednog sasvim običnog izlaska ođedanput je pukla bomba na samo metar iza mojih leđa, koja je raznela gomilu stakla, caša... Sve se razletelo po lokalu, pa i geleri, koji su završili nama po rukama, nogama, telu... leteleo je na sve strane", kazao je on, dodavši da se "sve dogodilo u jednoj sekundi".

Surdan je objasnio da mu je nekoliko gelera prošlo kroz noge, a da je četiri do pet gelera ostalo u nogama, budući da su neki udarili u kost kolena i zadržali se, napomenuvši da još oseća bolove po nogama.

Todorov (32), koji je dobio 13 gelera po nogama i licu, objasnio je da je stajao u blizini ulaza kada su neki momci probali da uđu, a da ne plate ulaz, nakon čega ih je obezbeđenje zaustavilo i raspravljalo se sa njima. "Nisam video šta ima u ruci Saša B. Prišli su njegovi drugovi i sklonili ga sa strane od obezbeđenja.

U tom trenutku je ođeknula ekslozija i svi su razbežali okolo - kroz prozorore sporedna vrata, gde god su mogli da nađu izlaz. Tek kada sam izašao napolje video sam da mi krv ide niz noge li lice i video sam šta se desilo...", kazao je on.

Surdan i Todorov su rekli da ne poznaju mladića koji je aktivirao bombu, kao ni one sa kojima je stigao i naveli da ih je u toku dana posetio i vlasnik lokala.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.