Tijana brine za violinu

Izvor: Politika, 19.Jul.2009, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijana brine za violinu

Zrenjanin Tijana Lukić je iz kairske bolnice poručila Obradu Nedeljkoviću, dirigentu našeg najstarijeg kamernog gudačkog orkestra „Dušan Skovran”, da joj nađe privremenu zamenu. Ona je zajedno s mužem Miroslavom ostala da se leči u Egiptu, pošto su oni doživeli teže povrede i nisu se juče, sa ostalim lakše povređenim turistima, vratili kući.

Vest da je umetnica i u bolničkoj postelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izrazila brigu za pripreme orkestra koji se sprema na turneju po Francuskoj u avgustu– a i posle dolaska k svesti prvo se raspitivala da li će moći da svira violinu– govori o njenoj ljubavi prema muzici i profesionalnoj savesti, ali, što je važnije, i da joj se zdravstveno stanje popravlja.To je za „Politiku” potvrdila Tijanina majka Nada koja je u čestom telefonskom kontaktu s Kairom gde je otputovala njena najstarija ćerka Ivana da se nađe pri ruci povređenoj sestri. Tamo su doputovali i roditelji njihovog zeta Miroslava, otac Živko i majka Radmila. Miroslav se takođe uspešno oporavlja i nezvanično saznajemo da je on podvrgnut još jednoj manjoj hirurškoj intervenciji koja je uspešno obavljena.

U Zrenjanin je stigao Ivan Ergelašev, mladić koji je od četvoro Zrenjaninaca iz kobnog autobusa prošao s najlakšim povredama, ali je u toj nesreći stradala njegova devojka Slavica Trpeska. On nije smogao snage da razgovara s novinarima jer je, kako nam je rekla njegova majka Ljiljana, jako potresen i umoran.

–Svi smo strašno pogođeni. Oni su se zabavljali sedam godina i veoma su se voleli. Ivan je student medicine na završnoj godini i uspeo je s velikim naporima da teško povređenu Slavicu neposredno posle nesreće povrati u život, ali je ona ipak podlegla u bolnici i nije joj bilo spasa. Imam osećaj da moj Ivan sve više shvata šta se stvarno dogodilo i da sve više pati – kaže majka Ljiljana.

U kući Trpeskih vlada velika žalost. Slavičin otac Žika je samoinicijativno, čim je čuo za nesreću, otputovao u Kairo preko Istanbula i neće se vraćati bez tela svoje miljenice. Slavicu su brojni prijatelji zvali Ceca i na vest o tragediji jedna njena drugarica je na Fejsbuku otvorila svojevrsnu knjigu sećanja u koju se od sada, s raznim porukama saosećanja, upisalo blizu tri hiljade mladih Zrenjaninaca. „Oni koji je nisu poznavali treba da žale još više”, piše u jednoj poruci.

Đ.Đukić

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.