Izvor: Blic, 11.Mar.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško povređen radnik na koga je pala velika dizalica

ZRENJANIN - U zrenjaninskom brodogradilištu „Begej” juče oko devet sati teško je povređen radnik Dušan Ranisavljev iz Zrenjanina, kada se na njega iz nepoznatih razloga srušila velika dizalica kojom je upravljao. Nesrećni mladić zadobio je teške povrede i odmah je prevezen u Urgentni centar u Beogradu.

Vidno potreseni radnici iz prve smene su nakon toga pušteni kući, a kako je i zbog čega došlo do nesreće, nisu želeli da komentarišu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Direktor zrenjaninskog brodogradilišta Dragomir Subić kaže da se u ovoj firmi nikada do sada ništa slično nije desilo.

- Dušan Ranisavljev je bio potpuno obučen za upravljanje kranom. Svi smo potreseni. Kran je bio ispravan i nedavno smo ga remontovali. Šta je uzrok nesreće i kako je do nje došlo, zaista ne znamo, ali će to, verujem, utvrditi inspekcija i istražni organi koji su danas izvršili uviđaj na mestu nesreće - rekao je Subić.

On kaže da je zbog ovog nemilog događaja proizvodnja u brodogradilištu prekinuta i da je pitanje hoće li biti pokrenuta i danas.

Zrenjaninsko brodogradilište „Begej” bavi se proizvodnjom i popravkom brodova i posluje u sastavu holandske privatne firme „Merkjuri”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.