Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2024, 14:55

Tehnički fakultet u Zrenjaninu proslavio 50. rođendan

Tehnički fakultet Mihajlo Pupin iz Zrenjanina proslavlja 50. godišnjicu osnivanja i rada. U tom periodu, školovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi uspešno je završilo preko 10 hiljada studenata.

Tehnički fakultet Mihajlo Pupin osnovan je 1974. godine u Zrenjaninu, najpre kao Pedagoško-tehnički fakultet gde su se školovali nastavnici za politehničko obrazovanje. Nakon pet godina rada delatnost je proširena na informatiku, a zatim i na inženjerstvo. Ovde se školuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stručnjaci iz savremenih tehnologija, kao i inženjeri potrebni privredi, te ovaj fakultet ima saradnju sa brojnim kompanijama kako u Banatu tako i šire.

„Naši studenti obavljaju praksu u kompanijama gde naravno imaju priliku da steknu praktična znanja što nam je značajno, ali takođe mnogi od njih koji se pokažu kao vredni i uspešni imaju velike šanse da se i zaposle u njima što se i dešava“, rekao je dekan fakulteta prof. dr Milan Nikolić.

Od svog osnivanja Tehnički fakultet Mihajlo Pupin deo je Univerziteta u Novom Sadu.

„Podvig Tehničkog fakulteta Mihalo Pupin veći je od svih fakulteta koje imamo u kampusu. Grad ima 80 hiljada stanovnika i u takvim uslovima morali su da imaju bolji kvalitet nastave, bolje studijske programe", kazao je rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Milan Madić.

Za 50 godina postojanja fakulteta, studenti i nastavnici učestvovali su u brojnim projektima i studijama lokalne samouprave.

„Jedna od najvažnijih prednosti kada pregovaramo sa stranim i domaćim investitorima jeste da grad Zrenjanin ima zaokružen sistem obrazovanja kada su u pitanju akademske i strukovne studije. Upravo je Tehnički fakultet Mihajlo Pupin nosilac jedan od nosilaca stubova privrednog razvoja grada Zrenjanina“, napomenuo je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Tehnički fakultet Mihajlo Pupin trenutno pohađa oko 1300 studenata koji studiraju na osnovnim, master i doktorskim studijama iz raznih oblasti.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.