Tamiš u opadanju - Tisa u porastu...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamiš u opadanju - Tisa u porastu...

ZRENJANIN - Nivo reke Tamiš je u opadanju od ponedeljka od 22 sata, a takav trend očekuje se i u narednom periodu, rekao je danas Samuel Kolar, direktor Vodoprivrednog preduzeća "Srednji Banat" u Zrenjaninu.

Kolar je za agenciju Beta naveo da je nivo Tamiša opao za 12 centimetara i da je u opadanju i na rumunskoj teritoriji, tako da će se taj trend verovatno nastaviti i dalje.

"Ne očekuje se da će biti potrebe za ozbiljnijim odbranama od poplava", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao je on.

Međutim, Kolar je dodao da je Tisa u porastu, ali da još nije dostigla kriterijume za proglašenje redovne odbrane od poplave.

"Ukoliko Tisa nastavi ovim tempom rasta, u petak bi mogla biti proglašena redovna odbrana, koja podrazumeva osmatračku aktivnost", rekao je on.

Kolar je naveo da su nasipi na rekama Srednjobanatskog okruga u relativno dobrom stanju, ali da problem pravi loše stanje nasipa u Rumuniji i da će, kada opasnost od poplava prođe, biti nastavljeni početi radovi kojima će se sigurnost nasipa povećati.

Iako je nivo Tamiša u opadanju, deo lokalnog puta između Tomaševca i Botoša i danas je poplavljen, a na tom delu radnici preduzeća "Vojvodinaput" postavili su rampu i blokirali saobraćaj.

Saobraćaj se sada odvija okolnim putem preko Zrenjanina, koji je duži oko 50 kilometara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.