TAJ UŽAS NIKADA NEĆU ZABORAVITI Otac devojčice (7) koja se zapalila kod Zrenjanina opisao jezive scene: Svi se oporavljamo od šoka...

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023, 18:33

"TAJ UŽAS NIKADA NEĆU ZABORAVITI" Otac devojčice (7) koja se zapalila kod Zrenjanina opisao jezive scene: Svi se oporavljamo od šoka...

Sedmogodišnja devojčica iz Melenaca nadomak Zrenjanina oporavlja se u novosadskom Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine nakon što je zadobila teške telesne povrede u vidu opekotina koje su je zadesile kada se juče u dvorištu porodične kuće zapalila tokom igre.

Njen otac kaže da je pričao sa lekarima sa Odeljenja plastične hirurgije gde se nalazi njegova ćerka koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su ga uverili da je devojčica stabilnog stanja i van životne opasnosti, uz napomenu da je pod stalnim nadzorom lekara ali i da je nezahvalno prognozirati kako će teći njen oporavak.

- Hvala bogu da je dobro i da se oporavlja. Sve nade polažemo u to da će se uspešno oporaviti i to bez ikakvih posledica jer je mlada i zdrava a poznato je da se deca mnogo bolje i brže oporavljaju od nas starijih - priča otac nesrećne devojčice.

Otac kaže da je konačno uspeo da smiri starijeg sina i ćerku koji su bili sa njom kada se dogodio incident.

- Svi se oporavljamo od šoka. Najvažnije mi je da su deca došla k sebi i da su se smirila. Sve se dogodilo veoma brzo, tokom igre i niko nije uspeo da reaguje da spreči nesreću. Ja sam samo na kratko izašao do komšija i čuo vrisak. Otrčao sam nazad u dvorište i ostao zatečen prizorom. Taj užas nikada neću zaboraviti a nadam se iskreno da moja deca hoće - nada se otac.

Kaže i da se od dece ne odvaja od kada ih je napustila majka, njegova supruga i da se puno brine o njima te da je trenutak nepažnje i odvajanje od njih na tren doveo do velike nesreće.

- Mi smo kao dugme i košulja. Jako smo vezani jedni za druge. Deca su stalno zajedno, paze jedno na drugo a i ja pazim na njih. Svi se lepo slažemo i snalazimo se kako znamo i umemo. Nadam se da ova nesreća neće ostaviti bilo kakve posledice na decu, pogotovo na moju najmlađu ćerku te da će ona na jesen krenuti u prvi razred kao i sva druga deca i da će se do tada u potpunosti oporaviti - dodaje on.

Podsetimo, sedmogodišnja devojčica zadobila je teške telesne povrede u vidu opekotina nakon bezazlene igre u dvorištu. Ona je sa bratom i sestrom palila parčiće kartona natopljene benzinom u dvorištu porodične kuće, a zatim se zapalila i sa teškim telesnim povredama nakon pregleda u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice prebačena je u Novi Sad u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

- Devojčica nije životno ugrožena i zbrinuta je na Odeljenju plastične hirurgije nakon kompletne dijagnostike. Kako je ustanovljeno, ima opekotine po glavi, licu, telu i nogama i to u veličini od 15 odsto od ukupne površine kože u odnosu na celo telo. Njeno stanje je stabilno i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara koji prate njen dalji oporavak - rekli su kratko nakon nesreće nadležni u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.