Susret akvarelista od 17. do 19. avgusta u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2022, 11:27

Susret akvarelista od 17. do 19. avgusta u Zrenjaninu

Savremena galerija Zrenjanin organizuje 43. susret akvarelista od 17. do 19. avgusta u Umetničkoj koloniji Ečka, gde će stvarati umetnici Nina Ivanović, Jelena Janev, Vladimir Sekulić, Dragana B. Stevanović i Nebojša Yamasaki Vukelić, najavili su organizatori.

Selektor ovogodišnje manifestacije je Slavica Žarković, kustos Savremene galerije Zrenjanin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Specifičnost ove manifestacije sa dugom tradicijom jeste to što se vremenom menjala, te je tako slikanje akvarela dobilo oblik slobodnijeg tipa, moguće je kombinovanje sa drugim medijima vizuelnog stvaralaštva, što utiče na to da dolazi do transformacije akvarela.

Organizatori su najavili da će 17. oktobra u Savremenoj galeriji Zrenjanin biće izloženi radovi koji su nastali u Umetničkoj koloniji u Ečki.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.