Student preokretom do pobede i bega od začelja tabele

Izvor: JužneVesti.com, 30.Dec.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student preokretom do pobede i bega od začelja tabele

Iako je gubio tokom gotovo celog meča 12. kola Prve lige, Student je preokrenuo, tek drugi put na utakmici poveo minut i po pre kraja utakmice i na kraju savladao kragujevački Radnički sa 62:59. Ovim trijumfom niške košarkašice prekinule su niz od pet poraza i prepustile "fenjer" Proleteru iz Zrenjanina.

"Studentkinje" su loše otvorile meč. Za prvih osam minuta meča ubacile su svega četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poena, pa su nakon prve četvrtine favorizovane gošće već vodile sa 17:9. U drugom kvartalu je bilo bolje, malo po malo Nišlijke su sustizale prednost rivala, u dva navrata i izjednačile, pa su na veliki odmor otišle sa zaostatkom od dva poena.

Velika borba vodila se i u nastavku, sredinom trećeg perioda meča i prvi put na meču Student je poveo (34:33), ali to je bilo kratkog daha, pošto su se Kragujevčanke povratile i do kraja deonce postavile +7 (38:45). I još jednom je Student krenuo u poteru i minut i po pre kraja ponovo poveo (58:57).

Drama na parketu hale niške Osnovne škole "Dušan Radović" trajala je do samog kraja. Četiri sekunde pre kraja Snežana Čolić pogodila je za 60:59, ali je Sara Milošević taj koš neutralisala, pošto je napravila faul, a Marija Petrović pogodila oba slobodna bacanja, za konačnih 62:59.

Zahvaljujući ovoj pobedi, niški tim je konačno pobegao sa začelja tabele i sada je pretposlednji, sa tri pobede i devet poraza.

Slede tri nedelje pauze u najjačem domaćem takmičenju za košarkašice, a nakon nje će Student gostovati četvrtoplasiranom timu Radivoj Korać.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.